OdaTV’nin sahte ’emniyet müdürü’ Feramuz Erdin’in ‘Suriyeliler polis olabilir’ yalanı sosyal medyada pik yaptı

"Suriyeliler polis yapılabilir" çıkışıyla gündeme gelen Oda TV yazarı Feramuz Erdin ile ilgili skandal bir gerçek ortaya çıktı. Kendisini 'emekli emniyet müdürü' ve 'güvenlik uzmanı' olarak tanıtan Erdin'in aslında emniyet müdürlüğü yapmadığı ve güvenlik uzmanlığı konusunda fikir beyan edebilecek bir pozisyonda görev almadığı ortaya çıktı.

featured

Kendisini emekli emniyet müdürü olarak tanıtan Feramuz Erdin, Oda TV’de kaleme aldığı yazısında tartışma yaratan iddialarda bulundu. Erdin, Suriyelilerin ‘kültür uyumu’ adı altında polis olabileceğini söyledi.

“Burada hedeflenen sayının ne olduğu çok önemli ama bu sayı maalesef henüz kamuoyu ile paylaşılmış değil. Muhtemelen “kültür ve lisan” uyumunu sağlamak mazereti adı altında Suriyeli polis istihdamına çok yakında başlanacaktır.”

Kendisini “Emekli Emniyet Müdürü” olarak tanıtan Feramuz Erdin’in her şey den önce ’emekli emniyet müdürü’ olduğu doğru değil.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sık sık medyada kendisini ’emekli emniyet müdürü’ ve ‘güvenlik uzmanı’ olarak tanıtan Feramuz Erdin ile ilgili geçtiğimiz yıllarda şu açıklamayı yapmıştı:

“Bu kişinin 1992-2007 tarihleri arasında teşkilatta çalıştıktan sonra 2007 yılında istifa ederek emniyet amiri rütbesinde iken ayrılmış; teşkilatımızda çalıştığı süre içerisinde operasyon yapılabilecek hiçbir birimde çalışmadığı gibi terör operasyonları ile ilgili de herhangi bir özel kurs veya eğitim de almamıştır‘

 

SURİYELİLER POLİS OLABİLİR Mİ?

Suriyelilerin Türkiye’de polis yapılabileceği iddiası, Feramuz Erdin’in adını duyurmak için zaman zaman başvurduğu klasik yalanlarından bir tanesi…

Söz konusu yazar, daha önce de defalarca güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla ilgili akla mantığa sığmayacak iddialarda bulunmuş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hakkında aşağıdaki açıklama yapılmıştı:

‘‘Yeterli bilgi birikimi olmayan bu ve benzeri kişilerin uzman sıfatıyla yorum ve değerlendirmelerde bulunmaları, canları pahasına terör örgütleri ile mücadele eden personelimizin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Kuruluşundan bugüne kadar ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik tehdit unsuru olan terör örgütlerine yönelik kararlı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edecektir.‘‘

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir