Fenerbahçe’nin stat adını ‘Atatürk’ yapmasının ardından Beşiktaş’tan da ‘İnönü’ hamlesi

Fenerbahçe’nin Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nin adının 'Fenerbahçe Atatürk Stadyumu' olarak değişmesi için hazırlığı sürerken Beşiktaş'tan da stat ismine dair flaş bir hamle geldi.

featured

Fenerbahçe’de Uğur Dündar twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Sevgili Fenerbahçeliler, bu gece size muhteşem bir sürprizimiz var. Bekleyin…” ifadeleri yer almıştı. Dündar yine Twitter’dan yaptığı açıklamada, “1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Cumhuriyetin 100. yılında stadyumumuzun adının ATATÜRK STADYUMU olmasını önerdi. Öneri dakikalarca ayakta alkışlandı.” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise “Stadyum ismi nasıl değişir, mevzuata göre stadyum ismi yönetim kurulunun bir karar almasıyla değişir. Biz de bunu yaparız, hiç de çekinmeyiz. Ama bu bir camia arzusu ve isteği olarak gerçekleşmesi bence her şeyden önemlidir. Biz bu talebin sonuna kadar arkasındayız.” ifadelerini kullanmıştı.

Siyah-beyazlı yönetim Vodafone ile olan anlaşmanın sonlanmasıyla sponsor arayışlarına başladı. Stadın isminin sponsor firmayla anılması için birçok teklif gelirken, yönetim henüz herhangi bir anlaşma sağlamış değil.
Beklentiler karşılanmaz ve istenilen gibi bir sponsor bulunamazsa stadın isminin ne olacağı ise soru işareti olurken, bazı kongre üyeleri eğer sponsor bulunamazsa stadın eski ismi olan İnönü’nün geri getirilmesi için girişimlere başladığı öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir