Fenerbahçe’den derbi olaylarına cevap geldi: Fatih Terim’e küfür edildi mi? Mustafa Cengiz’e kimlik soruldu mu? Şifre 1907 iddialarına cevap…

featured

Galatasaray cephesi, derbide Fatih Terim’e oyunculara ve teknik heyete küfür ve hakaretler edildiğini ifade etmiş, sağlık çalışanı adı altında bazı kişilerin stadyuma sokulduğunu belirtmişti. Dün sarı-kırmızılı takımın resmi sitesinden yapılan açıklamada derbide yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, canlı yayında Galatasaray’ın iddialarına cevap verdi.

 

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynana zorlu derbinin yankıları sürüyor. Sarı-kırmızılı takımın 1-0 kazandığı derbinin ardından Galatasaray, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Fenerbahçe maçının ardından Fatih Terim ve Mustafa Cengiz, derbide kendilerine küfür edildiğini ifade etmiş, sağlık çalışanı adı altında bazı isimlerin stadyuma alındığını iddia etmişti.

MUSTAFA CENGİZ’E KİMLİK SORULDU MU?

Fenerbahçe cephesi Galatasaray’ın bu iddialarına cevap veriyor. Sarı-lacivertli takımın yöneticisi Metin Sipahioğlu, FB TV’den canlı yayında açıklamalarda bulundu..

 

“Galatasaray cephesi pazartesiden cumaya konuştukça konuştu. Biz Karagümrük maçımız olduğu için cevap vermedik. Ama Türk spor medyasında çamur at izi kalsın durumu yaşandığı için tüm iftiralara ve yalanlara cevap verme kararı aldık. Protokole giriş çıkışlar Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne aittir. Ne Fenerbahçe ne Galatasaray ne de Beşiktaş ilgilenmez protokole girişlerle. Mustafa Cengiz ve Galatasaray cephesi gayet güzel karşılanmış. Orada kötü bir durum yaşanmamış, yaşansa bile bu bizim sorumluluğumuzda değil. Galatasaray Yönetimi 3 otobüs geliyor, içeri rahatça giriyorlar. Mustafa Cengiz, arkadaşlarını içeri rahatça alıyor, kimseye isim bile sorulmuyor. Mustafa Cengiz içeri herkesi almış ve en son da kendi girmiş. Hakikatten insan bu görüntülere bakınca utanır!” (Mustafa Cengiz’e kimlik sorulduğu, üzerinin arandığı iddiası üzerine)”

 

ŞİFRE 1907 İDDİALARINA CEVAP!

Şifre 1907 diyerek stada taraftar alındığı iddiaları üzerine Metin Sipahioğlu: “Şifre konusu da ne yazık yanlış biliniyor. Şifreyle stada alınma gibi durum yok. Başkanların böyle bilgilendirilmesi, bu şekilde yönlendirilmesi ciddi bir hata. Şimdi maça gelen kişilere 1907 Tribünü’ne mi, Protokole mi geldikleri soruldu. Bunun bir şifre olduğunu söylemek gerçekten akıl alır gibi değil. Hayal güçleri çok acayip. Bu bir şifre falan değil. Tekrar ediyorum şifre ile maça kişilerin alınması gibi bir durum sözkonusu olmamıştır. Gelen sağlık çalışanları teker teker isim kontrolü yaptırdılar ve HES kodlarını söylediler. Sorunlu olanlar zaten maça giremedi. Sağlık çalışanları ve TFF’nin davetlileri oldu. Protokol tribününe de davetliler oldu. Gelen insanlara hangi tribüne geldikleri soruldu, listeden bakıldı ve ona göre içeri alındılar. Listede ismi olmayan, HES kodunda problemler olanlar içeri alınmadı.”

STADA 3000 TARAFTAR ALINDI MI?

Yusuf Günay’ı ciddi şekilde uyarıyoruz, sözlerine dikkat etsin. Militan ne demek, Fenerbahçe taraftarı için bu lafı nasıl kullanır? Bu kadar rahat, bu söylemleri kimse kullanamaz. Bu söylemler Türk sporunu farklı yere götürür, kimse altından kalkamaz. Hem yalan söyleyeceksin, hem militan diyeceksin… Bu iş tehlikeli yere gidiyor. Galatasaray’ın yöneticileri tehlikeli şeyler yapıyor. Fenerbahçe olarak Yusuf Günay’ı militan kelimesi için uyarmak zorundayız. Fenerium tribününde localarda – protokolde toplam kaç kişi var. Kapasitesi 1265, kenarları zaten boş. Toplamda 250’ye yakın kişi var sadece. Maratonda da localar var. Alt ve üst localar var. Üst locaların önü zaten pankartla kapalı. Alt localarda da beyaz brandalar var. Kapalı localar. İnsan yok burada.

 

FATİH TERİM VE FUTBOLCULARA KÜFÜR EDİLDİ Mİ?

“Medeni şekilde biz Galatasaray’ı tebrik ettik. Ali Koç, Mustafa Cengiz’le tokalaştı iyi akşamlar diledi. Galatasaraylı futbolcular maç sonu protokol tribünlerine doğru bazı hareketler yaptılar. Biz gittiğimiz hiç bir deplasmanda böyle şeyler yapmadı. Galatasaraylı yöneticiler protokolde maçın ardından sevindiler. Görüntülerde Galatasaray yönetim kurulu üyelerinin nasıl holigan kimliğine büründüklerini tüm Türkiye görsün. Galatasaray takımı, maç sonunda taraftar olmayan tribüne gitti. Bu anlaşılabilir bir durum. Fakat dönerken protokol tribününe doğru tahrik edici hareketler yaptılar. Tüm Türkiye edepsizliği, seviyesizliği kimin yaptığını bu görüntülerde görüyor.”

 

Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylarla ilgili hukuki işlem başlattığını duyurdu!

 

Fatih Terim, Fenerbahçe maçındaki küfürler nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir