Fatih Terim, Fenerbahçe maçındaki küfürler nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu…

featured

Fatih Terim, seyircisiz oynanması gereken derbi karşılaşmasında locaların dolu olduğunu ve kendisine küfür ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde şüphelilerin tespit edilerek emsal bir ceza verilmesi talep edildi.

Süper Lig‘in 23. haftasında Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde gülen taraf 1-0’lık skorla Galatasaray oldu. Olaylı derbi bitti ama tartışmaları hala devam ediyor.

Maçın sonu açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim maçın seyircisiz oynanması gerektiğini ancak seyirci olduğunu söyleyerek, “Akredite olacak sayı belli. Burada bütün localar dolu. Herkes taşkınca küfür ediyor” diyerek suç duyurusunda bulunacağını söylemişti.

 

Milliyet‘ten Damla Güler’in haberinde; Fatih Terim’in avukatı Dr. Rezan Epözdemir bugün Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesini verdi. Epözdemir verdiği şikayet dilekçesinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun Covid-19 salgını sebebiyle maçların seyircisiz oynanmasına karar verdiğini belirterek, “Ancak Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na yapılan başvuru neticesinde stada 150 sağlık çalışanının alınmasına karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Karşılaşma sırasında tribünde binden fazla kişi olduğu vurgusu yapılan dilekçede, kimlerin sağlık çalışanı olup olmadığının bilinmediği ifade edildi. Fatih Terim’e, teknik ekibe ve futbolculara maçın başından sonuna kadar küfür edildiği belirtilen dilekçede, “Müvekkilin, teknik heyetin ve oyuncuların şeref ve haysiyeti rencide edilmiş, itibar ve prestijlerini sarsmaya, saygınlıklarını zedelemeye matuf ifadeler kullanılmış, kişilik hakları ihlal edilmiştir” denildi.

Topluluk psikolojinin sebep olduğu şiddet olaylarının en sık rastlandığı spordalının futbol olduğu belirtilen dilekçede, “Tüm spor müsabakalarında son zamanlarda artan şiddet ve düzensizliklerin önüne geçilmesinin zaruri olduğu ve bu doğrultuda hukuka aykırı eylemi gerçekleştiren kişilerin emsal mahiyette cezalandırılması gerektiği aşikardır” ifadeleri kullanıldı. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden stada alınanların listesi ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nden harici alınan kişilerin listesinin istenerek karşılaştırılması istenilen dilekçede tespit edilen şüpheliler hakkında kamu davası açılması ve spor müsabakalarından men cezası verilmesi talep edildi.

Derbiye sağlık çalışanları dışında alınan seyircilerle ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın re’sen soruşturma başlatıldığı da ortaya çıktı. Maçın ardından harekete geçen savcılığın maç anına ilişkin kamera görüntülere de el koyduğu öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın re’sen soruşturma başlattığı, maç anına ilişkin kamera görüntülerini inceleyip derbiye sağlık çalışanları haricinde alınan seyircilerin tespit edileceği öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir