Fenerbahçe yıldız futbolcuyla yollarını ayırdı! Transfer resmen duyruldu

Fenerbahçe, 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Tanzanyalı golcü Mbwana Samatta ile yollarını ayırdı. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Yeni sezon yapılanmasını sürdüren Profesyonel Futbol Takımı futbolcularımızdan Mbwana Samatta, Yunanistan'ın PAOK kulübüne transfer olmuştur. Oyuncuya bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

featured

Fenerbahçe, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ederken 2023-2024 sezonu öncesi kadroda düşünmediği Samatta’nın Yunanistan ekibi PAOK’a transfer olduğunu açıkladı.

2020 yılı yaz transfer döneminde İngiltere’nin Aston Villa ekibinden Fenerbahçe’ye transfer olan Samatta, 2020-2021 sezonunda sarı-lacivertli takımda 27’si Süper Lig olmak üzere 30 maçta forma giyerken, 6 gole imza attı. Bir sonraki sezon ligde 3 maça çıkan 30 yaşındaki futbolcu, daha sonra Belçika’nın Royal Antwerp takımına kiralandı. Sezon sonunda takıma dönen ve kadro yapılanmasında düşünülmeyen Tanzanyalı forvet, bu kez Belçika’nın KRC Genk takımına kiralandı. Geçen sezon Belçika ekibiyle 36 maça çıkan Samatta, 6 gol attı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir