Jorge Jesus Fenerbahçe’de! İnanılmaz hikâyesi ve Galatasaray detayı…

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus oldu. Sarı-Lacivertli taraftarların yolunu dört gözle beklediği Jesus'un ilk hedefi kuşkusuz Fenerbahçe'nin 8 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek olacak. Çalıştırdığı 12 takımda 16 kupa kazanan Jesus'un kariyerinde polisle yaşadığı tartışma ve Galatasaray detayı da dikkat çekiyor çekti...

featured

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü resmen Jorge Jesus oldu. Sarı-Lacivertliler ile Jesus arasındaki sözleşme süresi ise şaşırttı. Taraftarların yolunu dört gözle beklediği Portekizli teknik adamın ilk hedefi kuşkusuz 8 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek olacak. Çalıştırdığı 12 takımda 16 kupa kazanan Jorge Jesus’un kariyerinde polisle yaşadığı tartışma ve Galatasaray detayı da dikkat çekiyor. İşte son dakika haberinin detayları…

JORGE JESUS RESMEN FENERBAHÇE’DE

Fenerbahçe, Portekizli dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus’u takımın başına getirdiğini resmen açıkladı.

KAP’A BİLDİRİLDİ

Sarı-Lacivertliler, dün gece İstanbul’a gelen Portekizli teknik direktör ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.

SÖZLEŞMESİ 1 YILLIK, ANLAŞMADA OPSİYON YOK

Fenerbahçe ile Jorge Jesus arasında 1 yıllık sözleşme imzalandı. Portekizli hocayla 3 yıllık sözleşme imzalanacağı iddia edilmişti. Sözleşmede opsiyon hakkı da bulunmuyor.

JORGE JESUS’UN BAŞARILARLA DOLU HİKAYESİ

Sarı-Lacivertli taraftarların yolunu dört gözle beklediği Portekizli teknik adamın ilk hedefi kuşkusuz 8 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek olacak.

Dünya futboluna adını altın harflerle kazımayı başaran Jorge Jesus’un teknik direktörlük kariyeri de dikkat çekiyor. İşte gittiği takımları şampiyon yapan (12 takım 16 kupa) hoca olarak bilinen Jorge Jesus’un başarıları ve Galatasaray detayı…

ESKİ BİR FUTBOLCU BABANIN OĞLU

Eski bir futbolcu olan babası Virgolino Jesus’un oğlu Jorge Jesus, Portekiz’de doğumlu ve çok da parlak olmayan bir futbol kariyerine sahip. 1975 yılında Sporting Lizbon’un A takımına yükselen Jorge Jesus kısa sürede içerisinde birçok takım değiştirdi.

FUTBOLCULUK KARİYERİNDE 12 FARKLI KULÜP

9 sezon boyunca Portekiz liginde oynayan Jorge Jesus, futbol oynadığı 17 yılda 12 farklı kulübün formasını giydi ve teknik direktörlüğe geçişi ise 90’lı yılların başında gerçekleşti.

İLK BAŞARISI BELENENSES İLE GELDİ

Teknik direktörlük kariyerinde ilk başarısı, 2006-08 yılları arasında Portekiz ekibi Belenenses’i ligde 5. yaparak UEFA’ya götürmek oldu. Belenenses’le Portekiz Kupası finaline yükseldi fakat finalde Sporting Lizbon’a mağlup oldu.

SON INTERTOTO ŞAMPİYONU JORGE JESUS

Belenenses sonrası Braga’nın başına geçen Jorge Jesus, Intertoto’nun 2008 yılında düzenlenen son turnuvasında şampiyon olmayı başardı.

2009 yılında ise Benfica’nın başına geçen Jorge Jesus, 5 yıl aradan sonra takımını Portekiz liginde şampiyon yapmayı başardı. Benfica’daki başarıları sonrası taraftarları ona hayran kaldı.

TARAFTAR İÇİN POLİSLE TARTIŞTI 30 GÜN CEZA ALDI

2013 senesinde ise Guimares’te oynanan bir maçın ardından Benfica taraftarlarını gözaltına alan polislerle sözlü tartışmaya giren Jorge Jesus, bu hareketiyle taraftarın gönlünü bir kez daha kazandı. Portekiz Federasyonu, Jorge Jesus’a bu sebepten dolayı 30 gün ceza verdi.

EZELİ RAKİP SPORTING LIZBON’A GEÇİŞ

2013-14 ve 2014-15 sezonlarında Benfica’yı üst üste şampiyon yapan Jorge Jesus, radikal bir kararla Sporting Lizbon’un başına geçti. Sporting’in başında çıktığı ilk maçta eski takımı Benfica’yı 1-0 mağlup eden Jesus, bu iyi başlangıca rağmen devamını getiremedi ve ligi Benfica’nın 2 puan ardında 86 puanla ikinci sırada tamamladı.

TARAFTARLAR JORGE JESUS’U YARALADI!

3 yıl boyunca Sporting Lizbon’u çalıştıran Jorge Jesus, Benfica’nın ezeli rakibiyle tek bir kupa dahi kazanamadı. Portekizli teknik adam, 2018 yılında bir grup taraftarın tesisleri basmasından sonra yaralandı.

PORTEKİZ LİGİ’NDE TARİHE GEÇTİ

Jesus bu olaydan 3 gün sonra Portekiz Kupası’nda finalde Aves’e mağlup oldu ve finali 3 farklı takımla (Belenenses, Benfica, Sporting Lizbon) kaybeden ilk teknik direktör olarak tarihe geçti.

İLK KEZ PORTEKİZ DIŞINA ÇIKTI VE KUPA KAZANDI

2018 senesinde Suudi Arabistan’ın Al Hilal takımının başına geçen Jorge Jesus, 20 maçta 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Suudi Arabistan Süper Kupası’nı da kazanan Jorge Jesus, kulüp başkanı ile anlaşamayınca buradaki görevinden istifa etti ve yeni rotasını Brezilya’ya çevirdi.

FLAMENGO’YU ŞAMPİYON YAPARAK TARİHE GEÇTİ

Brezilya ekibi Flamengo’yu 2019-20 sezonunda çalıştıran Jorge Jesus, kısa sürede taraftarların büyük sevgisini kazandı.

TARAFTARLAR ONUN İÇİN ŞARKI VE BESTELER YAZDI

1 yıl içinde hem Libertadores’te hem de ligde şampiyon olan Jorge Jesus için taraftarlar şarkılar ve besteler yazdı. Deneyimli hoca, Brezilya’da lig şampiyonluğu kazanan ikinci yabancı hoca olarak da tarihe geçmeyi başardı.

JORGE JESUS GİTTİ, DOMENEC TORRENT GELDİ

Temmuz 2020’de Flamengo’dan ayrılan Jorge Jesus, 57 maçta 43 galibiyet elde ederek 5 kupa kazandığı koltuğunu şimdilerde Galatasaray’ı çalıştıran İspanyol hoca Domenec Torrent’e devretmişti.

JORGE JESUS, ALİ KOÇ’UN 9. HOCASI OLDU

Jorge Jesus, Haziran 2018 yılında başkanlığa gelen Başkan Ali Koç’un Fenerbahçe’deki 4. yılındaki 9. hocası oldu.

Koç daha önce sırasıyla Phillip Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Zeki Murat Göle, Tahir Karapınar, Erol Bulut, Emre Belözoğlu, Vitor Pereira ve İsmail Kartal ile çalıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir