Fenerbahçe Galatasaray’ın genç yıldız Beknaz Almazbekov’u kadrosuna katıyor.

Fenerbahçe, Galatasaray’ın Kırgız yeteneği Beknaz Almazbekov'u kadrosuna katıyor.

featured

Fenerbahçe’nin son hedefi, ezeli rakibi Galatasaray’ın genç yıldız adayı oldu. Sarı-lacivertliler geçen yıl Ocak ayında, “Seni alacağız. Profesyonel yapacağız. Galatasaray’la sözleşme yapma” dedikleri Beknaz Almazbekov’u ikna etti.

18 yaşındaki kanat oyuncusu, Galatasaray’ın U19 finalinde Başakşehir’e kaybedip ikinci olmasının ardından sosyal medyadan, “Bu muhteşem ekiple birlikte çalışmaktan her zaman gurur duydum. Bundan sonraki süreçte herkese başarılarla ve güze anılarla dolu bir hayat diliyorum ve herkesi çok seviyorum” mesajıyla veda etti.

İngilizlerin ünlü yayın organı The Guardian gazetesi, 2005 doğumlu dünyanın gelecek vadeden 60 futbolcusunu belirlerken, listede Fenerbahçe’den Arda Güler’le beraber Galatasaray’dan Beknaz Almazbekov’a da yer vermişti.

16 GOL-5 ASİSTLİK PERFORMANS 

Genç kanat oyuncusu, her iki kanadın yanı sıra santrfor mevkiinde de oynayabiliyor.

Galatasaray altyapısında bu sezon 21 maçta forma giyen Beknaz performansıyla dikkat çekti. Genç yıldız adayı, 16 gol ve 5 asistlik katkısıyla göz doldurdu.

Beknaz, 2020 yılından bu yana Galatasaray’da forma giyiyor.

17 yaşındaki oyuncu, Kırgızistan Milli Takımı’nda 1 karşılaşmada görev yaptı. Güncel piyasa değeri 500 bin euro olarak gösteriliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir