Fatih Erbakan’dan “6’lı masa” çokbaşlılığına nokta atışı yorum: “7 kocalı hürmüz modeli gibi”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Altılı Masa'daki çokbaşlılığa eleştirel bir yorum getirerek, "7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı, bir tane cumhurbaşkanı, adeta 7 kocalı hürmüz modeli gibi sekizli yönetim modeli söylüyorlar” diye konuştu.

featured

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ümraniye’de ‘Sevgi Yürüyüşü’ne katıldı.

Alemdağ Caddesi’nde gerçekleşen yürüyüşte önce esnafla selamlaşan Fatih Erbakan vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini belirten Erbakan “Bir oy Erdoğan’a bir oy Yeniden Refah’a” dedi.

“28 ŞUBAT ZİHNİYETİNİN İZLERİ VAR”

Erbakan, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi milletimiz ferasetini bu sefer de konuşturacak ve 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakı’na en büyük desteği vererek ferasetini bir kez daha gösterecektir. Milletimiz bir defa şu konuda çok hassas; inanç özgürlüğü alanındaki kazanımlarımızın kaybedilmesini istemiyor.

Bugün 7’li masaya baktığınız zaman ‘İmam hatiplerin fazlasını kapatalım, Ayasofya’yı yeniden müze yapalım, 5 yaşında çocuğa Kur’an mı öğretilir? Bu Taliban zihniyetidir’ gibi söylemleri dile getiren başörtüsüne anayasal bir güvence getirileceği zaman mecliste ‘Hayır, Bu laikliğe aykırıdır, onay vermeyiz’ diyen 28 Şubat zihniyetinin izleri var.

Bu nedenle milletimiz Türkiye’nin 4 bir yanında burada İstanbul’da da gördüğümüz gibi her geçen gün artan bir şekilde desteğini Cumhur İttifakı’na Yeniden Refah Partimize ve sayın Cumhurbaşkanımıza veriyor” şeklinde konuştu.

“7 KOCALI HÜRMÜZ MODELİ GİBİ”

Erbakan “Tam 8 başlı bir yönetim vaat ediyorlar. Hepsi ayrı partilerden ve hepsi ayrı telden çalacak. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı, bir tane cumhurbaşkanı adeta 7 kocalı hürmüz modeli gibi sekizli yönetim modeli söylüyor. Ve ‘Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı 7 tane yardımcıdan onay almadan herhangi bir adım atamayacak’ diyorlar.

Böyle bir devlet yönetimi düşünebiliyor musunuz, bu yönetim işler mi? Bu yönetim şekli, Türkiye’yi karmaşaya, kaosa, belirsizliğe, krize sürükleyecek, geçmişte olduğu gibi ekonomik krizlere, devalüasyonlara sürükleyecek bir yönetim şeklidir” şeklinde konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir