Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den Karadeniz gazı açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez canlı yayında Karadeniz gazına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Karadeniz gazında denizden karaya ilk aktarımın dün itibarıyla yapılmaya başlandığını söyledi. Bakan Dönmez doğal gaz fiyatlarında ise indirim sinyali verdi

featured

Karadeniz doğalgazı iletim hattına verilmeye başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuya ilişkin, “Dün gece itibarıyla oradaki kuyularından vanaları açarak deniz altındaki ana iletim hattına gazı basmaya başladık” dedi. NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtlayan Bakan Dönmez, burada müjdeli haberi duyurdu.

KARADENİZ HATTI İLETİM HATTINA VERİLDİ

Dönmez şu ifadeleri kullandı:

Perşembe günü Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle projemizin ilk fazını açacağız. Dün gece itibarıyla oradaki kuyulardan vanaları açarak deniz altındaki ana iletim hattına gazı basmaya başladık. 30 saatte karaya çıkacak. Perşembe onu karaya çıkaracağız. Kuyu sayısını 3 yıl içinde 40’lara kadar çıkaracağız. 10 milyon metreküp üretimi 40 milyon metreküpe çıkaracağız. Faz 3’te 60 milyona çıkacak.

İNDİRİMLİ DOĞALGAZIN SİNYALİNİ VERDİ

Doğalgaz fiyatlarına ilişkin de değerlendirme yapan Bakan Dönmez, sözlerine şöyle devam etti:

Sisteme verdikten sonra vatandaşlar faydayı fiilen yaşayarak görecek. Cumhurbaşkanımızın müjdeleri olacak. İthal ettiğimiz gazı hala konuta sübvansiyon uygulayarak veriyoruz. Daha ekonomik bir şekilde vatandaşa yansıtacak bir müjdeyi paylaşacağız.

KARADENİZ’İN POTANSİYELİ YÜKSEK

Doğalgaz arama çalışmalarına değinen Dönmez:

Karadeniz’in batısından doğusuna kadar her alanı tek tek karış karış arıyoruz. Ümitliyiz. Batı Karadeniz’deki keşif potansiyelin yüksek olduğunu gösteriyor. Karadeniz’in potansiyeli yüksek, biz bunu görüyoruz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir