Fatih Altaylı’dan akla ziyan Kurban ibadeti yorumu: “Büyük ziyanlık oluyor”

Dini ve milli değerlerden bihaber olan gazeteci Fatih Altaylı bu defa kurban ibadeti ile ilgili sözleri nedeniyle tepki çekti. Altaylı, kurban bayramında Allah katında en sevimli ibadet olan kurban kesmek yerine para olarak yardım yapılmasını istedi.

featured

Fondaş medya gazetecisi Fatih Altaylı dini ve milli değerlere düşmanlığıyla biliniyor. YouTube kanalında  açıklamalarda bulunan Altaylı bu defa kurban ibadetiyle ilgili akla ziyan sözleriyle tepkileri üzerine topladı.

“BÜYÜK BİR ZİYANLIK OLUYOR”

Altaylı “Kimse hayvanlara eziyet etmesin. Ben Kurban bayramında kurban kesmektense kurban parasını yardım olarak vermeyi tercih ediyorum. Bu bana daha insancıl geliyor. Her şeyden önce büyük bir ziyanlık oluyor, saçma sapan şeyler oluyor bu günlerde. Ben kurban parasından daha fazla hem de parasal olarak yardım etmeyi tercih ediyorum. Herkese de böyle yapmayı tavsiye ediyorum. herhalde aynı kapıya çıkıyordur.” dedi.

ALLAH KATINDA O GÜN YAPILAN EN SEVİMLİ İBADET KURBAN KESMEK

Âişe (r.a.)’dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:

“Ademoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun.” (İbn Mâce, Edahî: 3)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir