Faruk Fatih Özer ne kadar dolandırdı? Thodex vurguncusu Fatih Özer kaç yıl hapis yatacak? Kaç parası var?

Thodex adındaki kripto para platformu ile milyonlarca lira dolandırıcılık yapan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta yakalandı. Arnavutluk İçişleri Bakanı, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arayarak, kimlik tespitinin yapıldığını bildirdi. Peki Faruk Fatih Özer ne kadar dolandırdı? Thodex vurguncusu Fatih Özer’in kaç parası var? Fatih Özer kaç yıl hapis yatacak? İşte detaylar…

featured

40 bin 562 yıla kadar hapsi istenen ve binlerce kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer için hesap vakti. Çiftlik Bank adı altında milyonlarca lira vurgun yapan Mehmet Aydın’ın ardından Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer de Türk mahkemeleri önünde hesap verecek. MASAK raporuna göre Faruk Fatih Özer’in 356 milyon TL’lik bir vurguna imza attığı ortaya çıkmıştı.

FARUK FATİH ÖZER NE KADAR DOLANDIRDI?

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Thodex’in veri tabanını mercek altına aldı. Sistem üzerinden yapılan her işlem incelendi, rapora göre vurgunun miktarı 356 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

Mağdurların parasının büyük kısmının kripto paraya dönüştürülerek yurt dışındaki borsalara aktarıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin, yakınları üzerine bir altın şirketi kurduğu da belirlendi. Hiç bir faaliyeti olmayan bu şirket aracılığıyla da fiziki altın alındı.

Thodex’in kurucusu ‘kripto tosuncuk’ Faruk Fatih Özer yakalandı!

FARUK FATİH ÖZER KAÇ YIL HAPİS YATACAK?

Özer hakkında 3 suçtan 40 bin 562 yıla kadar hapis istendi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto para borsası Thodex’e yönelik dolandırıcılık soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianamede vurgunun detayları anlatıldı.

Nisan 2021’de binlerce Thodex müşterisi, sistemin açılmaması üzerine şikayetçi olmuş ve soruşturma başlatılmıştı. Şirketin para trafiği, sistemin işleyişi ve vurguna giden süreç araştırıldı.

İlgili kurumlardan istenilen raporlar savcılığa ulaştı.

21 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, örgüt kurucusu ve yöneticisi olmakla suçlanan Faruk Fatih Özer için 3 farklı suçtan 40 bin 562 yıla kadar hapis talep edildi.

Özer, “Örgüt kurma ve yönetme”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “nitelikli dolandırıcılık”la suçlanıyor.

Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer 2017’de parasını kullanıcısına çaldırmış!

ÖRGÜT ŞEMASI ÇIKARILDI

Titizlikle yürütülen soruşturmada deliller ışığında bir örgüt şeması da çıkarıldı. Elebaşı koltuğunda Faruk Fatih Özer’in olduğuna dikkat çekildi.

Özer’le birlikte 7 şüpheli örgüt yöneticisi, 13 şüpheli ise örgüt üyesi olmakla suçlandı.

2 bin 27 kişi müşteki sıfatıyla yer aldığı iddianamenin kabul edilmesiyle yargılama süreci başlayacak.

Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer’e yeni dava! Yıllar önce çalmaya başlamış

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir