Fahrettin Koca: “Açılan sınıflarda açılmayanlara göre vaka düşüşü görüyoruz”

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İstanbul, Bursa, Kocaeli, Denizli, Kahramanmaraş’taki artış elbette bütün Türkiye için bir risk” dedi. Koca, yüz yüze eğitimle ilgili olarak, “Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime hızla geçmekten yanayız” açıklamasında bulundu.

Koca, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Türkiye genelindeki koronavirüs vakalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca açıklamalarında tedbire dikkat çekerken, “Maskenin koruyuculuğu yüzde 90’ana ulaştığı kadar bilinmektedir. Bugünden itibaren bu tavizlerin riski artmaktadır. Lütfen evinizin dışındaki ortamlarda maske takmayı ihmal etmeyin” diye konuştu.

İstanbul, Bursa, Kocaeli, Denizli, Kahramanmaraş’taki artışın bütün Türkiye için bir risk olduğunu söyleyen Koca, yüz yüze eğitime ilişkin ise “Açılan sınıflarda açılmayanlara göre vaka düşüşü görüyoruz. Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız” ifadelerini kullandı.

Koca, ‘Vaka sayılarındaki artışlar nedeniyle yeni tedbirler alınacak mı?’ sorusuna ise “Şu dönemde alınan tedbirlere ilave yeni bir tedbir düşünmüyoruz. Bu, hiç olmayacağı anlamına gelmez” şeklinde cevap verdi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir