Faaliyeti durdurulan Vebitcoin’in müşteri hizmetleri ve mağdurlar arasında skandal yazışmalar: “Bekle düzelir kardeş…”

featured

Thodex ve yurtdışına kaçan kurucusu Faruk Fatih Özer’le ilgili kırmızı bültenle arama kararı çıkarılıp soruşturma açılırken Vebitcoin CEO’su İlker Baş ise Muğla’da gözaltına alındı. Baş’ın gözaltına alınması sürecindeki ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı.

Muğla merkezli Vebitcoin.com yaptığı açıklamada, “finansal zor durumdan dolayı faaliyetlerine son verdiğini” duyurdu. Açıklamada, “Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız” denildi.

Şirketin durumunun kötüye gittiği konuşulmaya başlanınca, perşembe gecesi ilginç bir gelişme yaşandı. Muğla’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde oturan CEO İlker Baş’ın 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak “iki kişinin villasının duvardan atlayarak içeri girmek istediği” ihbarında bulundu.

Villaya gelen jandarmanın gözaltına aldığı iki kişi ifadelerinde, “Vebitcoin’e para yatırdık. Yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine İlker Baş ile konuşmaya geldik. Kendisine zarar vermedik” dedi. “Konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan haklarında işlem yapılan iki kişi serbest bırakıldı.

Karadağ vatandaşlığı almış

Duvar’da yer alan habere göre, lakabının ‘Baron’ olduğu belirtilen İlker Baş’ın aynı zamanda ‘Kazandım’ adlı bir iddia bayisi işlettiği, Muğla Ticaret Odası Meclis üyesi olduğu ve 2 yıl önce Karadağ’dan vatandaşlık aldığı öğrenildi.

Sabah gazetesinde bir süre önce yayımlanan ve Baş’la yapılan röportajda Vebitcoin hakkında “yeniliklerini her gün artıran başarılı bir teknoloji firması” denilmişti. Haberde ayrıca Vebitcoin’in “Türkiye’deki önemli bir açığı ve endişeyi ortadan kaldırdığını” iddia edilmişti.

Vebitcoin 2017 Ağustos ayında kurulmuştu. Merkezi Muğla’da olan Vebitcoin Türkiye’deki kripto para borsalarında işlem hacminde 6. sırada yer alıyordu. Son 24 saate işlem hacmi 510 milyon TL olmuştu. Şirket 50 bin TL sermaye ile kurulmuş. 2020’nin Şubat ayında sermayesini 950 bin TL artırarak 1 milyon TL’ye çıkarmış. Vebitcoin’in günlük 10 milyonlarca dolarlık işlem hacmine sahip olduğu belirtiliyor.

Müşteri hizmetleriyle skandal yazışmalar

Vebitcoin olayında çok konuşulan bir diğer konu da, şirketin müşteri hizmetlerine ait olduğu belirtilen hesaplardan yapılan yazışmalar oldu. Sosyal medyada paylaşılan ve bu yazışmalara ait oldukları belirtilen yazışmalarda yatırımcıların kendilerine verilen ciddiyetsiz yanıtlara tepkileri yer alıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir