Evergrande temerrüde düşmekten kıl payı kurtuldu! Geciken tahvil borçları ödendi

featured

Dünya ekonomisini etkileyecek boyutta borcu olan ve iflasın eşiğine gelen Çinli gayrimenkul geliştirici Evergrande, 30 günlük ek sürenin ardından tahvil ödemelerini gerçekleştirdi.

Evergrande Group, 148 milyon dolar tutarındaki tahvil kupon ödemesini offshore yatırımcılara gerçekleştirdi.

Evergrande’nin tahvil kupon ödemesini Almanya Piyasa Takip Ajansı yapmadığını açıklasa da Bloomberg ve New York Times ödemenin yapıldığını öne sürdü.

BLOOMBERG DOĞRULADI

Bloomberg’in takas şirketi Clearstream, Evergrande’nin Nisan 2022, 2023, 2024 tahvilleri için 148 milyon dolardan fazla kupon ödemesinin gerçekleştiğini ve şirketin temerrüde düşmediğini duyurdu.

Evergrande iflasını açıkladı! Kripto piyasaları geceyi zor geçirecek…

255 MİLYON DOLARDAN FAZLA ÖDEME YAPMASI GEREKİYOR

Evergrande’nin 28 Aralık, Haziran 2023, Haizran 2025 vadeli tahvilleri için de 255 milyon dolardan fazla ödeme yapması bekleniyor.

Borç içinde olan Evergrande, elektrikli araç üretimi sektöründeki bağlı ortaklığındaki hisselerini satma kararı aldı.

Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd’de bulunan yüzde 1.76’lık payını satmayı planlıyor. Hisse satışından 500 milyon Hong Kong doları elde edilmesi bekleniyor.

TEMERRÜT NE DEMEK?

Temerrüt, kişinin borçlandığı edimi hukuka aykırı olarak yerine getirmemesi hâlidir. Temerrüt alacaklının ve borçlunun temerrüdü şeklinde iki türlüdür. Gerek alacaklı ifa edilmek istenen edimi kabul etmeyerek; gerekse borçlu yerine getirmekle borçlandığı edimi zamanında ifa etmeyerek borca aykırı davranmış olur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir