Ev sahibi Galatasaray Başakşehir’i tek golle geçti! Olaylı maçın adamı Icardi oldu

Süper Lig'in 33. hafta maçında Galatasaray, Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir adım attı.

featured

Süper Lig’de 33. hafta maçında Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ile Emre Belözoğlu’nun ekibi Başakşehir, hakem Halil Umut Meler yönetiminde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi.

GALATASARAY BAŞAKŞEHİR’İ TEK GOLLE YENDİ

Zirve yarışını yakından ilgilendiren bu maçta kazanan 1-0’lık skorla ev sahibi Galatasaray oldu.

Süper Lig’de Beşiktaş mağlubiyetinin ardından sahasında Başakşehir’i mağlup eden lider Galatasaray, 73 puana yükseldi. Konuk takım Başakşehir ise 2 maçlık galibiyet serisinin ardından mağlup oldu ve 51 puanda kaldı.

TARTIŞMALI POZİSYON

Maçın ilk yarısında oyun üstünlüğünün daha çok ev sahibi takımda olduğu mücadelenin 45+5. dakikasında tartışmalı bir penaltı kararı çıktı.

Galatasaray’da sol kanatta topla buluşan Sergio Oliveira’nın bekletmeden içeri gönderdiği ortaya Deniz Türüç ceza sahasında müdahale etti. Bu pozisyonun sonrası sarı-kırmızılı futbolcular maçın hakemi Halil Umut Meler’e elle oynama gerekçesiyle yoğun itirazda bulundu.

VAR’da kontrol edilen pozisyon için Halil Umut Meler’e izleme tavsiyesi verildi. Bunun üzerine pozisyonu VAR monitöründen izleyen Halil Umut Meler, kararını penaltı olarak belirledi.

Penaltı vuruşunda topun başına geçen Icardi, kaleci Muhammed’in sağına yerden düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir