Esnafa hibe desteği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı! Esnafa hibe desteği başvurusu nasıl yapılır?

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başı Kabine toplantısı sonrası esnafa destek paketini açıklamıştı.

Erdoğan, esnaf ve işletmelere iki ayrı grupta bir defalık 3 ve 5 bin lira nakdi yardım yapılacağını belirterek ”235 bin esnafa 5 bin TL, 1 milyon 150 bin esnafa da 3 bin lira hibe verilecek” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı destek paketi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre,koronavirüs, salgını nedeniyle esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe desteğinin usul ve esasları yayımlandı.

Karara göre, hibe desteği tek seferde ödenmek üzere ekonomik faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenecek iki ayrı grup için 5 bin TL ve 2 bin TL olacak.

Hibe desteğinden 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek tacirler esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecek.

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnafa hibe desteği başvurusuyla ilgili açıklaması söyle olmuştu:

“1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacaktır.

İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almaktadır.”

Esnafa hibe desteği başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı hibe desteklerinin başvuru sayfası araştırılıyor. Daha önceki başvuruda olduğu gibi destek başvurularının elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden yapılıyor. Başvurular e-devlet sayfasından gerçekleştirilebiliyor.

ESNAF HİBE DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir