Esnaf kredi desteği başvuru şartları neler? 500 bin TL’ye kadar Halkbank esnaf destek paketi başvurusu nasıl yapılır?

Esnaf destek kredi başvurusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile gündeme geldi. Kabine Toplantısı'ndan sonra gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve zanaatkara Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeli yüzde 7,5 faizli kredi kampanyası başlatacaklarını belirtti. Halkbank esnaf kredi desteği kapsamında 500 bin TL'ye kadar kredi üst limiti sağlanacak. Peki, Halkbank esnaf destek paketi başvurusu nasıl yapılır? İşte, esnaf destek kredi paketi hakkında yapılan açıklamanın ayrıntıları....

featured

Halkbank esnaf kredi desteği başvuru şartları, kredi imkanından faydalanacak olanların en önemli gündem maddesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası esnafa yeni kredi desteği sağlanacağını duyurarak, “Esnafa, Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle %7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de geçtiğimiz günlerde esnafa yeni kredi destek paketinin hazırlandığını söylemişti.

ESNAFA KREDİ DESTEĞİ NEDİR?

Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Bir diğer müjdemiz esnaf ve zanaatkarlarımızadır. Esnaf ve zanaatkarlarımızın yanında olduk. Şimdi de yeni bir kredi destek paketiyle esnaf ve zanaatkarlarımızın huzurundayız. Esnafa, Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle %7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bine yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizi %0 faizli kredilerini 100 bin liradan 300 bin liraya çıkartıyoruz.

BAKAN NEBATİ DUYURMUŞTU

Öte yandan geçtiğimiz günlerde “Esnafımızı rahatlatacak paket yolda geliyor. Esnafımızı rahatlatacağız. Cumhurbaşkanımız açıklayacak” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Esnafa 100 milyar liralık kredi destek paketi geliyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir