Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yeni suçlama! Hakim karşısına çıkacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a, 4 yeni suçlama yöneltildi. "ABD'yi yanıltmak için komplo kurma", "resmi bir soruşturmayı engellemek için komplo kurma", "resmi bir soruşturmayı engellemeye teşebbüs" ve "seçmenlerin anayasal haklarını kullanmalarını engellemek için komplo kurma" suçlamaları nedeniyle 3 Ağustos tarihinde hakim karşısına çıkacak

featured

Washington DC Bölge Mahkemesi’ne sunulan 45 sayfalık iddianamede, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarını kendi lehine değiştirme girişimi iddiasıyla yürütülen “6 Ocak Kongre baskını” soruşturmaları kapsamında Trump hakkında 4 yeni suçlamada bulunuldu.

4 YENİ SUÇLAMA YÖNELTİLDİ

Trump’ın, “2020 başkanlık seçimini kaybetmesine rağmen iktidarda kalmaya kararlı olduğu” ifadesine yer verilen iddianamede, eski Başkan’ın seçim sonuçlarıyla ilgili yalanlar yaydığı kaydedildi.

Bu iddiaların yanlış olduğu ve Trump’ın da bunu bildiği vurgulanan iddianamede, eski Başkan’a “ABD’yi yanıltmak için komplo kurma”, “resmi bir soruşturmayı engellemek için komplo kurma”, “resmi bir soruşturmayı engellemeye teşebbüs” ve “seçmenlerin anayasal haklarını kullanmalarını engellemek için komplo kurma” suçlamaları yöneltildi.

Trump’ın 3 Ağustos’ta hakim karşısına çıkması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir