Eşinin Disney Plus’la bağlantısı ortaya çıkan Fatih Altaylı iktidar ve iktidar yanlılarına saldırdı

ABD merkezli Disney Plus platformu Ermeni lobisine boyun eğerek "Atatürk" dizisini yayından kaldırmıştı. Gazeteci Fatih Altaylı da bu karar karşısında üç maymunu oynamayı tercih edenlerden oldu. Habere yönelik uzun bir süre paylaşım yapmayan Altaylı, geçtiğimiz gün öğle saatlerinde "Disney'in CEO'su olsaydım şunları yazardım" diyerek, iktidara bir mektup yazdı. Altaylı yazdığı mektupta Disney’i eleştirmek yerine mevcut iktidarı hedef göstererek, Atatürk ilkelerini kaldırmakla suçladı.

featured

Geçen yıl yayın hayatına başlayan Disney Plus platformu,  “Atatürk” dizisini yayınlayacağını açıklamıştı. Disney Plus, geçtiğimiz haftalarda  Atatürk dizisini yayın listesinden çıkardı.

ATATÜRKÇÜ GEÇİNEN GRUP ÜÇ MAYMUNU OYNADI

Söz konusu olayın ardından Disney Plus ile anlaşması bulunan ve Atatürkçü geçinen grubu sessizliğe boğdu. ‘Atatürkçü’ maskesi düşen malum kesiminin sessiz kalarak ‘ikiyüzlü’ olarak değerlendirilen tavrı tepki çekti.
Disney’in Atatürk dizisini kaldırmasının ardından Fatih Altaylı, şahsi internet sitesi üzerinden hükümete saldırdı.

AK PARTİ İKTİDARINI HEDEF ALDI

Atatürk dizisini yayınlamayan platformu savunmaya geçen Altaylı, Disney Plus’a tepki gösteren AK Parti iktidarını ‘Atatürkçü düşmanı’ ilan etti.
Atatürk dizisini yayınlamayan platform yerine tepki gösteren hükümete yönelik saldırıya geçen Altaylı’nın bu tavrının arkasındaki ‘duygusal’ gerçek ortaya çıktı.

Fatih Altaylı’nın eşi Hande Altaylı’nın Disney Plus ile ilişkili olduğu tespit edildi.

Hande Altaylı, kaleme aldığı “Şakir Paşa Ailesi” isimli yapım için Disney Plus’la anlaşma yaptığı, ayrıca Disney’e ait Fox TV’de “Woman” isimli dizi uyarlamasının senaryosunu yazdığı belirlendi.

SUÇ BASTIRMAK İÇİN HAKARETE SARILDI

Bu ikiyüzlü tavrın ardından Altaylı’ya tepki yağdı. ‘Ekmeğini Disney’den çıkaran’ Altaylı da adeta suç bastırmak için hakaret silahına sarıldı.

Eşiyle anlaşması olan Disney’e teşekkür eden Altaylı, “Diyecekler ki şimdi; ‘Bak şerefsize Disney’e teşekkür ediyor.’ Edeceğim. Hiç korkum yok. Benim hiçbirinizden korkum yok. Trolleri üstüme sabahtan akşama kadar salın kardeşim.” ifadesinde bulundu.

“Disney, hepinizi Atatürkçü yaptı” diyen Altaylı, şu hakaretlerle saldırıya geçti:

Biz kırk senedir uğraştık yapamadık, Atatürk yüz senedir uğraştı yapamadı, kanunlarla olmadınız, zorlamayla olmadınız, Disney sayesinde bir gecede Atatürkçü oldunuz. Bir diziyi yayından kaldırdı veya yayınlamaktan vazgeçti, bütün ne kadar Atatürk düşmanı varsa, ne kadar alçak hain varsa, ne kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne, Atatürk’e söverek hayatını geçirmiş şerefsiz varsa, hepsi bir gecede Atatürkçü oldu. Helal olsun Disney’e! Hepsini bir gecede Atatürkçü yaptınız, biz yapamadık.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir