Erkan Trükten Kimdir? Youtube neden koronavirüs aşılarıyla ilgili videoları siliyor? #haddinibilyoutube olayı nedir?

featured

Erkan Trükten kimdir? Erkan Trükten ne mezunu? Erkan Trükten ne iş yapıyor? Erkan Trükten nereli? Youtube’da videoları neden silindi? Twitter’da #haddinibilyoutube etiketi neden açıldı? İşte tüm detaylar! Youtube’da videosu silindiği için Twitter’da Haddini Bil Youtube diye etiket yaptıran Erkan Trükten merak konusu oldu. Twitter’da tartışma konusu olan konunun detayları neler?

Youtube, Erkan Trükten adlı şahsin bir videosunu engelledi. Bunun üzerine sosyal medyada platformu Twitter’da Erkan Trükten’e destek için #haddinibilyoutube etiketi atıldı.

Peki video neden kaldırıldı?

Videoda kendi alanı olmamasına rağmen bilim insanlarını koronavirüs konusunda yalanlayan ve kendisini bir bilim insanı gibi imaj çizen Erkan Trükten’in videosu YouTube tarafından yanlış bilgiler paylaştığı için kaldırıldı.
Sosyal medya kullanıcıları arasında destek verenlerin yanı sıra Erkan Trükter’e “Hadi Beyaz TV’de yayın yap sen” diyerek tepki gösterildi.

Bilim alanında onlarca uzmanın dahi yüz yılarca süren tartışmalarına Erkan Trükten tek bir doğru gibi alanı olmamasına rağmen açıklamalarla insanları etkilemeye çalışınca Youtube kendisine ihtar vermiştir. Bunun üzerine Trükten Twitter hesabından, “Açıktır ki Youtube DSÖ’nün Covid hakkında söylediklerini esas alıp alanında uzman olan doktorların ve bu doktorların açıklamalarına katılanların görüşlerine zorbaca sansür uygulamaktadır. Bu ancak NAZİ Almanyası’nda olabilecek bir faşizmdir.

Takdir edersiniz ki tibbi bilim oy çokluğu ile alınan kararlar doğrultusunda yapılmaz. Deney ve gözleme dayanır. Yine takdir edersiniz ki WHO’nun aldığı kararların yeterli gözlem ve delile dayanmadığı ve kimi zaman değişebildiği de çok açıktır. Maksat karınca misali tarafımız belli olsun. Zorbaca sansür politikalarını protesto için sizleri #haddinibilyoutube etiketiyle twitter’e davet ediyorum.” yazarak sevenlerinden destek çağrısında bulundu.

Erkan Trükten kimdir?

1980 yılında Bulgaristan’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünde lisans eğiti aldı. Ardından Sofya’da felsefe eğitimi gördü.

Kendisini Tarih Felsefecisi, Araştırmacı, Yazar ve BBN Türk Büyük Resim Moderatörü olarak tanıtan Erkan Trükten, Youtube kanalında videolar çekerek bilim insanı gibi insanları etkilemeye çalışmaktadır.

Erkan Trükter, Dünya Tarihi ve Felsefe alanında kitaplar yazmıştır.

Sosyal medya kullanıcılarının #haddinibilyoutube etiketiyle yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

https://twitter.com/iamzeeera/status/1383044941014777856?s=20

https://twitter.com/GulcanMutaf/status/1383080898179051521?s=20

https://twitter.com/batuubarann/status/1383080322263359494?s=20

https://twitter.com/Selcanbdkk/status/1383086330595450886?s=20

https://twitter.com/S0krattSt/status/1383053020842319882?s=20

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir