Erdoğan’ın rezerv müjdesi öncesi Bakan Dönmez’den heyecanlandıran paylaşım: “Gözümüz ufukta”

featured

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enerji keşfine ilişkin olarak açıklamasına saatler kala sosyal medya platformu Twitter’dan heyecan yaratan video paylaştı. Kum saati ile paylaşım yapan Bakan Dönmez, açıklama saati olarak 18:00’ı işaret etti.

Videoda açıkta bulunan Fatih Sondaj Gemisi görülüyor. Videoda bir mühendisin geçmesinin ardından “Gözümüz ufukta…” ibaresi dikkatleri çekiyor.

Bakan Dönmez dün de Fatih Sondaj Gemisi’nin gece çekilmiş videosunu “Bir adım daha…” yazarak paylaşmıştı.

https://twitter.com/fatih_donmez/status/1400714926138793992?s=20

 

Erdoğan müjdeyi açıklayacak

Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın karaya çıkacağı ilk nokta Filyos Doğal Gaz İşletme Tesisi’nin temelini bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atacak. Bugün açılacak Filyos Limanı’nda temeli atılacak tesis, Türkiye’nin yeni enerji üssü olacak ve, Karadeniz’den çıkarılan doğal gaz Türkiye’ye buradan yayılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, petrol ve doğal gaz arama çalışmalarıyla ilgili, “Cuma günü Zonguldak’ta Uzun Mehmet Cami’nin açılışını yapacağız. Orada bir müjde açıklayacağız” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, tesisten Türkali-2 kuyusunda derin deniz kuyu testlerini gerçekleştiren Kanuni sondaj gemisine de bağlanacak. Türkiye’nin Karadeniz’deki ikinci sondaj gemisi Kanuni’den çalışmalar hakkında bilgi alacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir