Erdoğan’ın çağrısı sonrası ABD’den “Türkevi” saldırısıyla ilgili açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz gün New York'ta içinde büyükelçiliğin de bulunduğu ve vatandaşların seçim için oy kullandığı Türkevi'ne düzenlenen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, saldırının yerel kolluk makamları ile birlikte soruşturulduğunu açıkladı.

featured

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, New York’ta Türkevi’ne yönelik saldırıyı kınayarak, Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Hizmetlerinin yerel kolluk makamları ile saldırıyı soruşturduğunu açıkladı.

Sözcü Miller, konuya ilişkin diğer soruları New York Polis Departmanına yönlendirdi.

ERDOĞAN’DAN ABD’YE ÇAĞRI

Saldırı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar katillere yolu açarak yardımcı oldular. Söz konusu Müslümanın, Türkün hayatı olunca müdahale etmek yerine 3 maymunu oynadılar. Bugün de terör örgütlerine kol kanat gererek değişen hiçbir şey olmadığını ortaya koyuyorlar. Avrupa’da PKK baktı iş kötüye gidiyor, seçmenlere saldırmaya başladı. Yetmedi ABD’de Türkevi’ne saldırdılar, hani siz demokrattınız? Biz de buradan ABD’nin emniyet güçlerine şunu demeyecek miyiz? Hemen şimdi bu teröristi bulmanız lazım, gereğini de yapmanız lazım. Benzer bir durum Türkiye’de yaşansa ne yapacaksınız? Yarın herhangi bir yerde milletimizin başına bir şey gelse emin olun bunlar farklı davranmayacaklar. Biz gereği neyse yapmaya hazırız.” ifadelerini kullanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir