Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sosyal konut projesi açıklaması

Sosyal konut projesi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Vatandaşımızı olumlu etkileyeceğine inanıyoruz. Sadece konut değil arsa da var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor.’’ dedi.

featured

Türkiye’de yaşanan kira ve barınma sorununa karşı hükümet dev bir sosyal konut projesinin altına imza atmaya hazırlanıyor. Sosyal konut hamlesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Eylül’de açıklayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide önemli açıklamalar yaptı.

250 BİN KONUT, 100 BİN ARSA

Balkan ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıntılarını gelecek hafta Salı günü açıklayacağı projeyle ilgili de konuştu. Erdoğan, 250 bini sosyal konut, 100 bini altyapılı konut arsası olan dev projenin vatandaşları çok olumlu etkileyeceğini söyledi. Proje sayesinde vatandaşlara ev sahibi olabilme kolaylığının sunulacağını vurgulayan Erdoğan, sosyal konut projesiyle yüksek kira bedeli alanların da darbe yiyeceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal konut projesine ilişkin açıklamaları şu şekilde;

“SOSYAL KONUT VATANDAŞI ÇOK OLUMLU ETKİLEYECEK”

“Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor.

İcabında vatandaş “ben kendim yapacağım” diyorsa, onlara da “buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin” diyoruz. Ayrıca 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı da sağlanacak.

“YÜKSEK KİRA KORSANLARI DARBE YİYECEK”

Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz.

Bunlarla birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak suretiyle korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyeceklerdir. “

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir