‘Başbakan! sıfatıyla son kez Türkiye’de! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angela Merkel’i Huber Köşkü’nde ağırladı…

featured

16 yıllık başbakanlığı süresince Türkiye’ye 12 kez resmi ziyarette bulu Almanya Başbakanı Angela Merkel, ‘başbakan’ sıfatıyla son kez Türkiye’ye geldi.

Kısıklı’da bulunan evinden çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya’da bulunan Huber Köşkü’ne geldi. Ardından Almanya Şansölyesi Angela Merkel de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Huber Köşkü’ne ulaştı.

ERDOĞAN, BOĞAZ’I ANLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel Huber Köşkü’nde saat 12.00 sıralarında bir araya geldi.

Erdoğan ve Merkel, görüşme öncesinde Huber Köşkü’nün balkonuna çıkarak İstanbul Boğazı’nı izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkel’e İstanbul Boğazı hakkında bilgi verdi. Erdoğan ve Merkel gazeteciler ile sahildeki vatandaşları da el sallayarak selamladı.

GÖRÜŞME SÜRÜYOR

Merkel’in gelişi öncesi bayrak direklerine Türk ve Alman bayrakları çekildi.

Alman haber ajansı dpa’nın Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan edindiği bilgilere göre, ikilinin görüşmesinde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik sürecinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular gündeme gelecek. Ancak göç, insan hakları ve Türkiye’nin NATO’daki rolü gibi konuların da ikili görüşmede ele alınması bekleniyor.

İşte tarihi görüşmeden kareler:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir