Erdoğan için hapse giren Hasan Yeşildağ, Çamlıca Kulesi’ndeki restoranın işletmesini ihalesiz kaptı!

featured

Kamuoyu Hasan Yeşildağ ismini belediye başkanlığı döneminde hapis cezası alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hizmet edebilmek için sahte çek suçu işleyerek Pınarhisar Cezaevi’ne giren dostu olarak tanıdı.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre, kardeşi Zeki Yeşildağ’ın da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) meclis üyesi olduğu Hasan Yeşildağ, AKP döneminde Türkiye’nin sayılı işadamlarından biri oldu. İBB’ye ait Ulus Cafe, halı sahalar, nargile cafelerden sonra Yapı&Yapı İnşaat’a verilen Ankara AKM Millet Bahçesi, Rize’de Cengiz İnşaat’la birlikte verilen İyidere Lojistik Limanı’ndan sonra şimdi de geçen hafta açılışı yapılan Çamlıca Kulesi’nin restoran ve kafe işletmesi işi verildi.

İhalesiz verildi

İlk temeli Nurettin Sözen’in belediye başkanlığı döneminde atılan Çamlıca Kulesi, daha sonra İBB’den alınarak PTT’ye bağlı bir anonim şirket olan Kule AŞ’ye devredildi. Varlık Fonu’na ait PTT’nin yüzde 50’sine sahip olduğu Kule’nin içinde yer alan 360 Kule Kafe & Restoran ise ihalesiz olarak Hasan Yeşildağ’a verildi.

Erdoğan’ın İBB başkanı olduğu dönemde Ulus Cafe’nin işletmesini alan Yeşildağ, daha sonra Kuruçeşme’de birçok kafenin sahibi oldu. Bu arada enerji işine de giren Yeşildağ ailesi Kased Enerji AŞ’den sonra medya sektörüne de girerek Ethem Sancak’a ait Star, Akşam ve Kanal 24’ü satın aldı.

Çamlıca Kulesi’ndeki restoran ve kafe işletmesinin ihalesine ilişkin PTT’nin açtığı herhangi bir ihale ilanına rastlanmıyor. Sayıştay denetiminin dışında olan Kule AŞ’deki kafe ve restoranda bir kâse çorba 24 TL, iki kişilik kahvaltı 180 TL, ızgara köfte 62 TL, çay 10 TL’den satılıyor.

Hasan Yeşildağ kimdir?

Havuz medyası patronu Ethem Sancak, AKP MKYK’sine girdikten sonra medyadan çekilme kararı aldı. Sancak’ın bu kararının ardından fiili adım atıldı ve Akşam, 360, Star, Kanal 24’ün de aralarında bulunduğu medya grubu devredildi. Havuz medyasının yeni patronu Hasan Yeşildağ oldu.

Hasan Yeşildağ, karanlık geçmişiyle dikkat çekiyor.

Erdoğan için hapse girdi

Aslen Rizeli olan Hasan Yeşildağ, 1998 yılında Recep Tayyip Erdoğan Pınarhisar Cezaevi’ne girdiğinde sahte çek suçundan içeri girdi. Bu süreçte Erdoğan’a cezaevindeyken korumalık yaptı. Yeşildağ, iş hayatının miladı olarak Erdoğan için cezaevine girdiği günü gösteriyor.

Kardeşi, Engin Civan’ın kardeşiyle evlendi

1994’te Civangate skandalı olarak bilinen olayın baş aktörü ise dönemin Emlakbank Genel Müdürü Engin Civan… İddiaya göre 5 milyon dolarlık rüşvetini geri alamayan ESKA İnşaat Şirketi’nin patronu Selim Edes, mafyadan yardım istemiş ve Civan’ı vurdurtmuştu. Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Zeki Yeşildağ, bu olaydan 12 yıl sonra adı rüşvetle anılan Engin Civan’ın kız kardeşiyle evlendi.

Abdi İpekçi suikastı

Abdi İpekçi suikastının aktörlerinden Mehmet Ali Ağca salıverilip tekrar yakalandığında kardeşi Adnan Ağca çarpıcı iddialar dile getirmişti. Sabah yazarı Mahmut Övür, Ethem Sancak’ın Es Medya’yı sattığı Hasan Yeşildağ ile ilgili 11 yıl önce yazdığı yazıda “Ağca’nın kardeşi Adnan Ağca’nın “Başbakan’ın gizli kasası Hasan Yeşildağ. Her gün gizli gizli görüşme yapıyorlar. Mehmet Ali Ağca’nın suç ortağı Hasan Yeşildağ, Kartal’da beraberlerdi” ifadesine dikkat çekmişti.

Erdoğan ile geçmişi

Başbakan Tayyip Erdoğan, 4 aylık hapis cezasını tamamlamak için Saray Cezaevi’ne girdiğinde onu karşılayan kişi Hasan Yeşildağ’dı. Basit bir çek suçu işleyerek önceden cezaevine giren Hasan Yeşildağ, Tayyip Erdoğan’ı karşılamış, 4 ay boyunca da tüm görüşmelerini düzenlemişti. O dönem kardeşi Zeki Yeşildağ ise AK Parti Beyoğlu İlçe örgütünden seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olmuştu.

Hüseyin Besli ve Ömer Özbay tarafından kaleme alınan ‘Recep Tayyip Erdoğan, Bir Liderin Doğuşu’ kitabında Erdoğan”ın hapishanede öldürüleceği istihbaratını aldıktan sonra Hasan Yeşildağ’ın yaptıkları şöyle anlatılıyor:

“Aldığı bilgiyi ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan kardeşi Zeki Yeşildağ’la paylaştı. Ne gibi önlemler alabileceklerini gözden geçirirken Zeki, kestirip attı:

-“Abi, uzatmaya gerek yok. Tayyip Bey’le beraber sen de gireceksin cezaevine.”

Erdoğan”ın hapse girdiği gün ise yine yanında Zeki Yeşildağ vardı: “Tayyip Bey, Hayati Abi’yle birlikte içeri girdi. Hepimizin gözleri dolmuştu. Yukarı geldi. Yukarıda Erhan Şenol, Zeki Yeşildağ falan var. Yüzbaşı orada, üsteğmen orada, savcı orada… Tanıştılar. Sonra biz ikimiz koğuşa geçtik. Hapishaneye ilk girildiği anın psikolojisini bildiğim için ne zaman boşalacak diye bekliyorum fakat Reis’te tık yok.”

Önden gidip cezaevini hazırladı

“Hasan Yeşildağ, önceden gidip cezaevini gezer. Yapılacak işlerin bir listesini çıkarır. Yönetimden gerekli izinleri aldıktan sonra kendilerine tahsis edilen koğuşu bir güzel temizletir. Duvarları kağıt kaplatır, zemine, boydan boya halı döşetir. Elektrik ve sıhhi tesisatı yeniler. Sıcak su temini için şofben taktırır. Koğuşun bahçeye ve koridora açılan kapılarını boyatıp yalnızca içeriden açılabilen ilave sürgüler yaptırır. Çatıya manyetik bariyerler, bahçeye elektronik sensörler yerleştirir. Gerekli gördüğü kör noktalara kamera sistemi kurdurur.

Son kez İsviçre”ye gittiğinde, işlerini bir arkadaşına, eşini ve çocuklarını Allah”a emanet edip geri dönmüştür. Dışarıdaki işlerini bitirir ve Erdoğan””dan üç gün önce Pınarhisar Cezaevi”ne teslim olur. Koğuşu ve aldığı güvenlik önlemlerini son kez gözden geçirir. Her şey yerli yerindedir. T.C. Pınarhisar Kapalı Ceza ve Tevkif Evi, “tarihi misafir”ini beklemektedir. Erdoğan””ın hapishane günleri böylece başlamış olur.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir