Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan G20’de peş peşe kritik temaslar! Biden, Macron…

G20 Liderler Zirvesi için Apurva Kempinski'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada ABD Başkanı Biden ile görüştü. Erdoğan daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir toplantı gerçekleştirdi. Endonezya‘nın Bali Adası‘nda gerçekleştirilen G-20 Zirvesi‘nde bir araya gelen iki lider küresel, bölgesel ve ikili ilişkileri konuşuyor.

ERDOĞAN İLE BİDEN ARASINDA ZİRVE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden arasında bir görüşme olup olmayacağı bilinmiyordu. G-20 Zirvesi’nin ilk gününde gerçekleşen üst düzey zirveye dünya basını da büyük ilgi gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden ikili ilişkiler, bölgesel konular ve küresel meseleleri görüşüyor. Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili konunun iki lider arasındaki en önemli konu başlıklarından olduğu belirtiliyor.

Görüşmenin planlı olmadığı belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Biden’ın ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN G20’DE

G20 Liderler Zirvesi için Apurva Kempinski’ye gelen Erdoğan, burada G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN G20 ZİRVESİ’NDEKİ TEMASLARINA BAŞLADI

Zirveye ev sahipliği yapan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, toplantı öncesinde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Resmi karşılama töreni sonrasında liderler, “Gıda ve Enerji Güvenliği” oturumuna geçti.

ZİRVEYE KİMLER KATILDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı zirveye, G20’yi oluşturan Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Birleşik Krallık, ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) liderleri iştirak ediyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir