Erdoğan’dan İstanbul depremi için özel hazırlık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. Açıklanan beyannamede "Marmara Bölgesi, İstanbul ve Büyükşehirler İçin Risk Azaltma Programı" dikkat çekti.

featured

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’ndaki AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda partililere hitap etti.

Hazırlanan seçim beyannamesinde ‘deprem ve afetler’ için özel maddeler yer aldı.

Özellikle beklenen İstanbul depremi için yapı stoku taraması ve Mekânsal Stratejik Plan dikkat çekti.

İşte AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan o maddeler;

İstanbul’u olası bir deprem karşısında daha güçlü hale getirmek için gerekli kurumsal ve yasal düzenlemeler yaparak kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak.

RİSK ANALİZİ ZORUNLU OLACAK

İstanbul başta olmak üzere mevcut yapı stokunun taranması, depreme dayanıksız yapıların tespiti, güçlendirilmesi veya sağlıksız yapıların yeniden inşa edilmesi için hukuki dayanağı güçlendirilmiş düzenlemeleri hayata geçirilecek.

Türkiye Yapısal Risk Analizi Projesi’ni İstanbul’dan başlatılacak. Özellikle 1999 öncesi inşa edilen tüm binaların risk analizini yaptırmalarını zorunlu hale getirilecek.

KANAL İSTANBUL VE İKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI

Kanal İstanbul kapsamında inşa edilecek 125 bin konutla birlikte; 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakasında olmak üzere iki kentsel dönüşüm rezerv şehrin kurulumunu gerçekleştirilecek.

Sadece İstanbul’u değil tüm Marmara bölgesini; sanayisiyle, ticaretiyle, sosyal ve kültürel yapısıyla, konutlarıyla afetlere karşı hazırlayacak Afetlere Karşı İstanbul Mekânsal Stratejik Planı’nı hayata geçirilecek. Aynı anlayışla Ege Bölgemizde de benzer bir çalışmayı hazırlanacak.

Marmara bölgesindeki yoğunluğun azaltılması amacıyla bölge dışında yeni endüstriyel gelişim alanları ve lojistik hatları oluşturulacak.

İstanbul’daki ve diğer büyükşehirlerdeki kritik alt yapı tesislerinin afetlere karşı dayanıklılığı artırılacak.

Yapı denetim sürecindeki yaptırımların daha etkin bir şekilde hayata geçirilmesini sağlanacak.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir