Erden Timur’dan Fenerbahçe için sert sözler: ‘Suç mahalline önce katil gidermiş’

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, VAR gündemiyle alakalı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Timur, VAR kararları hakkında çok sert sözler söyleyerek tepkisini dile getirdi. Erden Timur, Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamaya yanıt vererek "Suç mahalline önce katil gidermiş" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

featured

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erden Timur, VAR kararları konusundaki tepkilerini dile getirererk sert eleştirilerde bulundu. Diğer yandan Fenerbahçe’e gönderme yapan Erden Timur, çok konuşulacak sözler sarf etti .İşte Erden Timur’un sözleri…

“AYRICALIK DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ”

“Bugüne kadar daha farklı şekilde bu konuları ele almaya çalıştık. Kendi tarafımızı da bundan arındırıp veriye-dataya bakarak, istatistiksel olarak yorumlamaya çalıştık. Bu toplantının ana gündemi başından sonuna kadar adalet olacak. Ayrıcalık değil, adalet istiyoruz.”

“Hakem atamlarından, VAR atamalarına, uzatmalardan, yayıncı kuruluşun gösterim sürelerine kadar, yayıncı kuruluşun tribünden atılan yabancı maddeyi gösterme standardına kadar analiz ettik.”

“AVAR’DA 9 MAÇIMIZA AYNI HAKEM ATANIYOR”

“Maçlarımızın yüzde 75’i iki hakeme verilmiş. Alper Ulusoy ve Hakan Ceylan. Alper Ulusoy’u zaten tüm Türkiye bizim maçımızdaki 6 saniye ile tanıyor. Buradan şunu anlıyoruz. Bu hakemler verilen talimatları o kadar iyi yerine getirmişler ki, bizim maçlarımızda yeniden görevlendirmişler. AVAR’da da 9 maçımıza aynı hakem atanıyor. En ufak bir riske girmemek için bunu yapmışlar.”

“BU KURGUYU YAPANIN BAŞINA BAŞINA YIKARIZ”

“Bunun net bir kurgu olduğu bariz bir şekilde ortada. Kimse ortalama bir zekayla bile anlaşılabilecek bir gerçeği görmezden gelmeye kalkmasın. Biz bu kurguyu yapanın başına yıkarız! Bizim amacımız Türk futbolunu yükseltmek. Futbolumuzun ne halde olduğu ortada. Bunları her zaman net şekilde söylemeye devam edeceğiz.”

“HAKEMLİĞİ BİTME NOKTASINA GELEN ALİ PALABIYIK…”

“Başkanımız sordu, net bir cevap alamadı bu konuda. Atamalar yapay mı değil mi bilemeyiz ama kimse zekamızı hafife almaya kalkmasın! Çaykur Rizespor-Galatasaray maçında hakemliği bitme noktasına gelen Ali Palabıyık tekrardan maçımıza atanıyor. Bunun psikolijik etkisini hepimiz biliyoruz.”

“NASIL BİR SORUŞTURMA AÇILMAZ”

“Bir hakem nasıl Galatasaray’ın rakibi olan takımın formasını giyer? Biz gazetelerden öğrendik. Bununla ilgili nasıl bir soruşturma açılmaz? Fenerbahçe’nin lehine 4 adet karar gelmiş VAR’dan. Bizim için bu sezon VAR söz konusu olmadı. Lehimize verilmeyen bariz, kamuoyunun hemfikir olduğu 10 tane pozisyon var.”

“TFF’deki yapı 8-10 haftada kurulan bir yapı değil. Yeni kurulan TFF bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak biz bu eski yapı sebebiyle bunun mümkün olmadığını söyledik. Bu yol sabır gerektiriyor. Hemen her şeyin değişmesini bekleyemeyiz. Bizim ne yapacağımız belli, yapmaya da devam etmeye çalışacağız. Artık bambaşka bir yolla yapacağız. Hiç kimse Galatasaray’ın böyle bir haksızlığa boyun eğmesini beklemesin.”

“BU KADAR İSTATİSTİĞE 3 PENALTIMIZ VAR”

“Galatasaray ceza alanına atılan paslar, kilit paslar, gol beklentisi, rakip ceza sahasında topla buluşmada lider. Birileri bunun olasılığını da anlatsın bize. Bu kadar istatistiğe sadece 3 penaltımız var. Bunun saçmalığını kimse kimseye anlatmaya kalkmasın. Başta söylediğim gibi bu mücadele sadece Galatasaray değil, haksızlığa uğrayan her kulüp için. Bundan sonra mücadele etmek için her şeye varız. Her sonuca da hazırız. Bu mücadele kamuoyu ile birlikte olacak.”

Bu kurguyu yaptığını ispatladığımız herkesi ifşa edeceğiz. Her konuda sonuca gidilmesini isteyeceğiz.

“TARAFTARIMIZA ÇAĞRIMDIR”

“Tüm kulüplerin sesi olacağız. Her takıma açık, gelip herkes orada konuşacak. Tüm hataları gün yüzüne çıkaracağız. Türk futbolunun kurtulması için sırtımızın taşıyacağı kadar yük alacağız ama herkesin bir araya gelmesi gerekiyor. Bu iş sabır yolu. Taraftarımıza da çağrımdır. Romantik beklentiye girmesin. Geleceğine karşı sorumlu hisseden herkes bu mücadelede bizimle beraber olsun. Herkes için adalet, herkes için eşitlik. Türk futbolunun gelişmesi için başka bir yol yok.”

FENERBAHÇE’NİN AÇIKLAMASI İÇİN OLAY SÖZLER

“Suç mahalline ilk önce katil gidermiş. Yaptığımız açıklamayı üstlerine alıyorlarsa, demek ki kendilerini biliyorlar ki bunu sahipleniyorlar. Kendini bilmek de güzel bir kişisel özellik. (Fenerbahçe’nin açıklamasına cevap)”

‘Kayrılan kulüp dediğimiz takım’ Adana Demirspor değil. Onlar mücadelesini veriyor. Bahsettiğimiz takımın Fenerbahçe olduğu apaçık ortada.

“Çıkarı için mücadele edenle, kendisine çıkar sağlamak için mücadele eden baş edebilir mi! Biz değerler için mücadele ediyoruz. Biz kimseye haksızlık yapmayız. Muhatabımıza ne gerekiyorsa söyleriz. Yapacaklarımızın bu anlamda sınırı yok.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir