Emine Erdoğan: “Türkiye, dünyanın vicdanı olmaya devam edecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, mazlum coğrafyalara umut olmaya elbirliğiyle devam edeceklerini vurgulayarak, "Türkiye her daim sahada olacak, dünyanın vicdanı olmaya devam edecek" dedi.

featured

Emine Erdoğan, 14. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Çankaya Köşkü’nde düzenlenen “Yüzyılın Anıları Geçmişten Günümüze Kültürel Diplomasi” programında kadın büyükelçiler ve büyükelçi eşleriyle bir araya geldi.

Emine Erdoğan, Büyükelçiler Konferansı vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bağımsızlık savaşımızın kalbinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek kadınlarımızla bir arada olmaktan gururluyum” dedi.

“Gönül coğrafyası” olarak bilinen toprakların Türklerin tarih boyu kurdukları bütün devletlerin ulaştığı fiziksel sınırların çok daha ötesinde olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, ecdadın barış ve hoşgörü ikliminin varlığını sürdürdüğünü söyledi. Balkanlardan Yemen’e, Kudüs’e, Hicaz’a, Afrika’ya kadar çoğunluğu hayırsever kadınların banisi olduğu vakıfların hala yaşatıldığını vurgulayan Emine Erdoğan, “Milletimizin ismi, dünyanın bütün mazlumlarının gönül mabetlerinde, merhamet, şefkat, cömertlikle özdeşleşiyor” diye konuştu.

Büyükelçilerin de görev yerlerinde dokundukları hayatlarla bütün dünyayı gönül coğrafyasına kattıklarını belirten Emine Erdoğan, şöyle devam etti:

“Üretken kadınların el emeklerinin, adil bir pazarda satılabilmesi için Afrika Evi gibi girişimlerimizle, mazlum coğrafyalara umut olmaya elbirliğiyle devam edeceğiz. Türkiye her daim sahada olacak, dünyanın vicdanı olmaya devam edecek. Bununla beraber bizim yegane sermayemiz hayırseverliğimiz değil, dünyanın tek tipleşen kültürüne derman olabilecek her öğesi birbirinden değerli ve köklü bir medeniyet mirasına sahibiz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir