Emekliye refah payı müjdesi! “Kademe sistemi” devreye giriyor

Her emeklinin alacağı refah payı, maaşına göre değişecek. Mesela "kademe sistemi" ile 7 bin 500 lira alana yüzde 5, 8 bin 500 lira alana yüzde 6, 9 bin 500 lira olana yüzde 7 refah payı verilecek. Geçtiğimiz ay, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından ilk maaşlar bayram öncesi hesaplara yatmıştı.

featured

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 7 bin 500 lira üzerinde emekli maaşı alanlara refah payı müjdesi verdi. Bakan Bilgin düzenlemenin temmuz ayında devreye alınacağını bildirirken, müjdenin detayları da netleşmeye başladı.

REFAH PAYI KADEMEYE GÖRE ARTIRILIYOR

Edinilen bilgilere göre; her emeklinin alacağı refah payı, maaş miktarına göre değişecek. Böylece, ‘kademeli refah payı’ formülü uygulanmış olacak.

Örneğin; 7 bin 500 lira alan bir emekliye yüzde 5 refah payı verilirken, 8 bin 500 lira alan emekliye yüzde 6, 9 bin 500 lira alan emekliye yüzde 7 refah payı uygulanacak. Bu arada, maaşı 7 bin 500 liradan düşük olan emeklilerin alacağı refah payı, tamamlamayla yükseldiği 7 bin 500 lira üzerinden değil, gerçek maaş üzerinden hesaplanacak. Emekliler, ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, geçmiş 6 aylık enflasyon oranında zam alıyor. Hükûmet, bu zamma ek olarak ‘refah payı’ uygulamasına gidebiliyor. Emeklilerin temmuz ayında alacağı zam yaklaşırken, onlara verilecek refah payının da önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir