Elon Musk’tan dikkat çeken Dogecoin anketi: “Tesla’nın Dogecoin kabul etmesini ister misiniz?”

featured

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Elon Musk, bugün Twitter üzerinden bir anket yaparak yine gündem oldu… Bir süredir gündeminden düşürmediği kripto para birimi Dogecoin hakkında Twitter’dan bir anket yapan Musk, “Tesla’nın Dogecoin kabul etmesini ister misiniz” diye takipçilerine sordu.

Uzay seyahati şirketi SpaceX’in Dogecoin kabul edeceğini açıklamasından sonra 53 milyondan fazla takipçisine Tesla’nın da benzer bir uygulamaya geçmesini isteyip istemediğini soran Musk yine tartışma yarattı. Hafta sonunda katıldığı Saturday Night Live isimli komedi programında kripto para ile ilgili bazı ifadeler kullanan ve Dogecoin hisselerinin düşmesine sebep olan Musk’ın programı bittikten sonra hisse tekrar değer kazanmaya başlamıştı.

SpaceX yeni uzay çalışması için Dogecoin kabul ediyor

Elon Musk’ın ticari roket şirketi SpaceX, önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde başlatacağı DOGE-1 Ay Misyonu için kripto para birimi dogecoin’i ödeme olarak kabul edebileceğini ifade etti.

Musk yapmış olduğu Twittter paylaşımında, “SpaceX, Doge-1 uydusunu gelecek yıl aya fırlatacak – Ödemeler Doge ile- Uzayda ilk kripto – Uzayda ilk ‘meme’” ifadeleri yer aldı.

Geometric Energy Corporation’ın uzay misyonunu SpaceX’in Doge-1 roketiyle gerçekleştirileceğini ve Dogecoin ile finanse edildiğini Pazar günü sabah saatlerinde duyurmuştu fakatk açıklamada misyonun finansal değeri henüz açıklanmamıştı.

SpaceX Ticari Satışlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tom Ochinero, Geometric Energy tarafından yayınlanmış olan açıklamada, “Bu görev, kripto para biriminin Dünya yörüngesinin ötesinde uygulanmasını gösterecek ve gezegenler arası ticaret için temel oluşturacak” şeklinde konuştu. Musk, Nisan ayında ise Twitter’da SpaceX’in ” aya gerçek bir Dogecoin” koyacağını belirtmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir