Ekvador’da dehşet görüntüler! Çete üyeleri infaza başladı

Ekvador'da bir çete liderinin hapishaneden kaçması sonrası başlayan olaylar giderek şiddetlenirken suç örgütleri sokaklarda terör estirmeye başladı. Silahlı gruplar, buldukları Ekvador polis ve gardiyanlarını infaz ederken o anları da sosyal medyadan yayınladılar.

featured

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da bir çete liderinin hapishaneden kaçması sonrası OHAL ilan edilmesi ve çetelere yönelik operasyon başlatılması sokakları karıştırdı. Suç örgütleri sokaklara inip, buldukları Ekvador güvenlik güçlerini rehin alıp infaz etmeye başladı. Dehşete düşüren infaz görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmaya başladı.

Ekvador’da Los Choneros çetesinin lideri olan uyuşturucu baronu Adolfo Macias Villamar, kaldığı yüksek güvenlikli hapishanede pazar günü bir anda ortadan kayboldu. 3 bin kişilik bir ekip cezaevinden kaçan Villamar’ın bulunması için operasyon başlatırken Devlet Başkanı Daniel Noboa OHAL kararını imzaladı. Karar sonrası sokaklara inen silahlı çeteler terör estirmeye başladı. Bir televizyon kanalı ve üniversiteyi de basan silahlı gruplar, eline geçirdikleri güvenlik güçleri personellerini infaz etti.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİ İNFAZ EDİYORLAR

Sosyal medyada yer alan kan donduran görüntülerde, hapishane ve polis karakolu gibi noktaları basan çeteler, çok sayıda polis ve gardiyanı rehin aldı. Sosyal medyadan yayın yapan çeteler, bazı güvenlik personellerini infaz etmeye başladı.

GARDİYANI ASARAK İDAM ETTİLER

Bir görüntüde ise hapishaneyi basan silahlı gruplar, rehin aldıkları gardiyanları iple asarak öldürdü. İdam anları ise saniye saniye kameraya yansıdı.

“HİÇBİRİ CEZASIZ KALMAYACAK”

Ekvador Emniyet Biriminin X’ten yaptığı paylaşımda, 3 polisin kaçırıldığı doğrulanarak, “Kaçırılan meslektaşlarımızın yerlerinin tespit edilmesi ve faillerin yakalanması için özel birlikler görevlendirildi. Bu olayların hiçbiri cezasız kalmayacak.” ifadesi kullanıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir