Ekrem İmamoğlu’na cuma namazı çıkışı camide çirkin tahrik!

featured

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen törende eski İSMEK çeğitmeni Mustafa İlker Yılmaz tarafından protesto edilmişti. Bugün sabah saatlerinde Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapılan Abay Kunanbayoğlu Meydanı açılışında da tepkiyle karşılaşan İmamoğlu olayların şokunu atlatamadan cuma namazı çıkışı bir vatandaşa tarafından yine protesto edildi.

“Beni bul ekrem”

İmamoğlu’na Cuma namazı çıkında bir kişi “Camide şov yapma, beni bul Ekrem” diye bağırdı. Cami içinde bağıran vatandaşa cami cemaati tepki gösterdi. İmamoğlu ise “Camide bağırıyorsun, ahlak dışı hareket ediyorsun” cevabını verdi.

Ekrem İmamoğlu’nu tahrik etmeye çalışan vatandaşa cemaat ‘Sen de şov yapıyorsun’ diyerek tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

Edirnekapı Şehitliği’nde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla tören düzenlenmişti. Törenin ardından Yerlikaya ve İmamoğlu, şehit mezarlarına karanfil bırakırken, o sırada mezarlıkta bulunan bir kişi, İmamoğlu’na tepki göstermişti. “Sayın Başkan bir şey sorabilir miyim, ben bir gazi yakını olarak bir şey sorabilir miyim?” diyerek Ekrem İmamoğlu’na seslenen bu kişi, “Burası Pervin Buldan ile birlikte çiçek ektiğin hatıra ormanı değil başkan” demişti.

İmamoğlu ise, “Hadsizlik yapıyorsun, şov yapıyorsun, gazi öyle olmaz” şeklinde karşılık vermişti. Gazi yakını olduğunu söyleyen kişi alandan uzaklaştırılırken tepkisine devam etmişti.

Ekrem İmamoğlu’nun şehitlik ziyaretinde olay çıkaran Mustafa İlker Yılmaz’ın eski İSMEK eğitmeni olduğu ortaya çıktı

Bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi

Bugün konuyla ilgili değerlendirme yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olayı ‘münasebetsizlik’ olarak tanımladı. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Ben, kendisinin önce, ‘Konuşmak istiyorum’ dediğinde, ‘Konuşalım, bekleyin’ diye cevap verdim. Sonra orada bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi. Ama ben, orada yüzlerce şehit ailesiyle, gazi ailesiyle, gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim. Benimle, milli duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın” ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu’nda da protesto edildi

Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapılan Abay Kunanbayoğlu Meydanı açılışına katılan İmamoğlu, bir vatandaş tarafından protesto edildi. İmamoğlu’nun korumalarının “Alın bunu alın” dediğinin duyulduğu videoda vatandaşın alandan uzaklaştırıldığı görüldü.

Ekrem İmamoğlu’na Edirnekapı’nın ardından bir protesto daha! Korumalar böyle devreye girdi…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir