Ekrem İmamoğlu tatile! İstanbul’a Murat Kurum geliyor

İstanbul'un sorunlarıyla uğraşmak yerine her fırsatta tatile kaçan Ekrem İmamoğlu, 2024 yerel seçimleri sonrası sürekli tatile çıkacak gibi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayının Murat Kurum olduğunu duyurdu.

featured

Seçildiği günden beri İstanbul’un sorunlarıyla uğraşmak yerine yaptığı tatillerle ve CHP içindeki olaylarıyla gündemden düşmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için yolun sonu göründü.

Benzer Haberler
752x395-ekrem-imamoglu-yine-tatilde-guneyden-sikildi-solugu-orada-aldi-1662649440797
Ekrem İmamoğlu yine tatilde! Güney’den sıkıldı, soluğu Edremit’te aldı…
ekrem imamoğlu
Tatilden dönen Ekrem İmamoğlu bronz teniyle kendisi güneşlenirken selde çalışanları suçladı
imamoğlu
Vatandaş isyanda, CHP’li Ekrem İmamoğlu tatilde! Kaldığı otelin gecelik fiyatı dudak uçuklattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul adayı için bugünü, Ankara adayı için 15 Ocak’ı işaret etmişti. Beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 26 ilin adaylarıyla birlikte İstanbul adayı da belli oldu.

ERDOĞAN İSTANBUL ADAYINI DUYURDU

İstanbul’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı ve AK Parti’nin İstanbul adayını kamuoyuna duyurdu. Erdoğan, İstanbul adaylarının Murat Kurum olduğunu açıkladı.

MURAT KURUM’DAN ADAYLIK SONRASI İLK AÇIKLAMA

Murat Kurum’un adaylığı dün akşam kendisine tebliğ edilmişti. Kurum yaptığı açıklamada “İstanbul’un karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldıracağız.” demişti.

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini de burada tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Kurum, yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.

1999 – 2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalışan Murat Kurum, 2005 – 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda Uzmanlık, 2006 – 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinin ardından 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Kurum, İngilizce biliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir