Ekrem İmamoğlu Fırat Tanış’tan özür diledi

Tiyatro oyuncusu Fırat Tanış, İmamoğlu'nun İstanbul'da yapımı onaylanmayan projeler için 'Tiyatro oynamaya kalkmasınlar' ifadesine sert tepki vermişti. Ekrem İmamoğlu'ndan ise özür açıklaması gekdi.

Fırat Tanış

Sanatçı Fırat Tanış’tan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki geldi. İmamoğlu’nun İstanbul’da yapımı onaylanmayan projeler için ‘Tiyatro oynamaya kalkmasınlar’ ifadesine Tanış ‘Ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden siyasi iradeden kültür sanat politikası üretmesini bekliyoruz’ sözleriyle tepki vermişti.

FIRAT TANIŞ’TAN SERT TEPKİ

Fırat Tanış, İmamoğlu’nun yaptığı açıklamayla ilgi “Ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden bir yerel yöneticinin bağlı olduğu siyasi iradeden, kültür sanat politikası üretmesini bekliyoruz. daha çok bekleriz. muhalefeti böyle, iktidarını siz düşünün.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU ÖZÜR DİLEDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada Fırat Tanış’tan özür diledi.

Tiyatro sanatçısı @firattanis eleştirisinde haklı. Bugünkü açıklamamda İstanbul’daki hizmetleri engellemeye çalışanların yanlışlarını vurgularken “tiyatro yapıyorlar” dememem gerekirdi. Bu ifadem nedeniyle kırdığım tüm sanatçı dostlarımdan özür dilerim.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir