Ekonomi Koordinasyon Kurulu Beştepe’de toplanıyor! Merkez Bankası Başkanı da katılacak

Kabine Toplantısı'nın ardından bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanıyor. Toplantıya Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da davet edildi.

featured

Tarihi seçimler geride kalırken geçtiğimiz gün yeni dönemin ikinci Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Bugün ise kritik bir toplantı daha yapılacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu, yeni dönemdeki ilk toplantısını bugün saat 10.00’da Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirecek.

Zirveye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel katılacak. Toplantıya Kurul üyesi olmayan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın da davet edildiği öğrenildi.

Ekonomik gelişmelerin ele alınacağı toplantıda yeni yol haritası masaya yatırılacak. Gündemde öncelikli başlık enflasyonla mücadele olacak. Toplantı sonrası açıklama bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir