Ahmet Ercan’dan İzmir ve Ege kıyıları için korkutan uyarı: ‘7 şiddetine yakın deprem riski’

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Midilli Adası ve Ayvacık açıklarında 1 haftadır sürekli meydana gelen depremler sonrası çok önemli açıklamalar geldi.

featured

AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre Midilli Adası ve Çanakkale Ayvacık açıklarında son 1 haftadır 4.0 büyüklüğünde gerçekleşen depremler sonrası yorumları ve uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Övgün Ahmet Ercan’dan yeni bir açıklama geldi.

Prof. Ercan, korkutan tespitlerde bulundu ve daha önce yaptığı açıklamalara benzer uyarılar yaptı.

‘BU BÖLGE 6,8-6,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREMİ ÜRETMEYE GEBEDİR’

1 haftadır süren depremlere dikkat çeken Prof. Ercan, ‘Bu bölge, yeniden toparlanarak 6,8- 6,9 büyüklüğünde bir depremi üretmeye gebedir. Ne zaman olacağı konusunda herhangi bir bilgi söz konusu değil’ ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda 2 gün önce meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem Çanakkale ve Balıkesir’de de hissedildi. Bugün sabah saatlerinde de yine Ayvacık açıklarında 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Benzer Haberler
naci görürr
İzmir ve bölge sallayan Ege Denizi depremi sonrası Naci Görür’den flaş uyarı
tsunami uyarisi
Ege Denizi’ndeki deprem sonrası korkutan ‘tsunami’ uyarısı
deprem
Ege Denizi sallanıyor! Çanakkale Ayvacık açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem
deprem-son-dakika
Ege’de korkutan deprem! İzmir sallandı…

1 haftadır süren deprem fırtınasını yorumlayan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgedeki gerginliğin boşalması için daha yüksek şiddette bir deprem beklediğini belirterek, ‘Karaburun-Midilli arası çok uzun süredir deprem beklediğimiz yerlerden biriydi. Dört-beş yıl önce bu bölgede bir deprem oldu ancak bu depremin büyüklüğü beklediğimiz kadar olmadı. Karaburun’un üretmesi gereken deprem, yaklaşık 7- 7.2 büyüklüğünde bir deprem ancak 7’den daha küçük bir deprem üretti. Gerginliğini boşaltamadı. 6,7- 6,8’lik depremler bu bölgedeki gerginliği boşaltmak için yeterli değildir’ ifadelerini kullandı.

İLÇE İLÇE SAYDI, UYARDI

Depremlerin İzmir’de de hissedileceğini belirten ve özellikle Karşıyaka, Bostanlı, Çiğli, Mavişehir, Alaybey, Menemen, Bayraklı ve Bornova’da bulunan yapılarla ilgili uyarılarda bulunan Ercan şöyle devam etti:

‘Bu bölge, yeniden toparlanarak 6,8- 6,9 büyüklüğünde bir depremi üretmeye gebedir. Ne zaman olacağı konusunda herhangi bir bilgi söz konusu değil. Şu anda olan depremler 4’ten küçük ya da 4-5 büyüklüğü arasında olan depremcik düzeyinde depremler. Bu depremler önceki depremlerin artçıları olarak sürecektir. Artçılar iki yıl, bazen beş yıl sürebilir. Çok ileride, ne zaman olacağını bilmediğimiz bir zamanda bu bölge yeniden bir deprem üretecektir.’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir