Edirne’ye hızlı tren geliyor! Halkalı-Kapıkule arası 1,5 saate düşüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'yle çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerini belirterek, "Tüm hatların tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate, yük taşıma süresi ise 6,5 saatten 2,5 saate düşecektir" dedi.

featured

Ulaşım alanında yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin üçüncü fazında tünel açma çalışmaları başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, Halkalı-Ispartakule Hızlı Tren Hattı TBM başlangıç töreninde konuştu.

“HALKALI-KAPIKULE DEMİR YOLU HATTI PROJESİ ASYA-ASVRUPA DEMİR YOLU KORİDORUNUN İLK PARÇASI”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi’nin, Asya ile Avrupa demir yolu koridorunun ilk parçasını oluşturduğunu belirterek, hattın Avrupa ve Türkiye için önemine işaret etti.

Halkalı-Kapıkule hattının “153 kilometrelik Kapıkule-Çerkezköy”, “67 kilometrelik Çerkezköy-Ispartakule” ve “8 bin 420 metrelik Ispartakule-Halkalı” arası olmak üzere 3 fazdan oluştuğunu bildiren Uraloğlu, şu bilgileri verdi.

“Bu 3 kısmın birleşmesiyle toplamda 229 kilometreli güzergahta saatte 200 kilometre hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak hem yük hem de yolcu taşımacılığı yapılabilecek yeni yüksek standartlı tren hattı inşa ediyoruz. Tüm hatların tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate, yük taşıma süresi ise 6,5 saatten 2,5 saate düşecektir. Mevcut hat kapasitesinin de 4 katına çıkması hedeflenmektedir.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir