Ebrar Karakurt’un cinsel yönelim açıklaması gözleri futbol dünyasına çevirdi! Türkiye’de gay futbolcular kimler?

featured

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda beşinci olan ve Avrupa Şampiyonası’na başlayacak Kadın Voleybol Takımı’nda Ebrar Karakurt, saha içindeki oyunu değil özel yaşantısıyla ilgili saldırıların hedefinde. Ebrar Karakurt, geçtiğimiz günlerde kız arkadaşıyla paylaşım yaptıktan sonra gündemin merkezine düştü. Ebrar’a çok sayıda saldırgan mesaj atan oldu.

Ebrar Karakurt olayı, Türk spor camiasında gay sporcular tartışmasını da beraberinde getirdi. Spor Bakanlığı’nın bu konuda sert yaptırımları olduğu biliniyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü mevzuatlarında ve Bakanlık yönetmeliklerinde milli sporcuların “ahlaki tutumlarına” özellikle vurgu yapılıyor.

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt, A Milli Takım’dan çıkarılıyor! Cinsel yönelim paylaşımı Ankara’yı rahatsız etti…

GAY FUTBOLCULAR VAR MI?

Türkiye’de daha önce de futbol dünyasında gay futbolcular konusu uzun süre gündemde yer almıştı. Deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural, gay futbolcular konusunda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Var tabii. Çünkü kız yurtlarında lezbiyenlik, erkek yurtlarında da gaylik hep vardır. Vücudunu yakın olduklarınla tanırsın. Gözümle bir şey yaparken gördüğüm yok, ama tavırlarında hissederim. Gay olmanın kabiliyeti etkilediğini düşünmüyorum. Onun özel hayatı. Ama hatırla bir hakem arkadaşımız ben ‘gayim’ dedi, meslekten atıldı. Bir futbolcunun bunu açıklaması imkansız.”

“BİR FUTBOLCUNUN CİNSEL TERCİHİNİ AÇIKLAMASI İMKANSIZ”

Bir hakemin gay olduğunu itiraf ettiği için meslekten atıldığını hatırlatan teknik direktör, “Bu nedenle bir futbolcunun cinsel tercihini açıklaması imkansız” ifadesini kullanmıştı.

TAYLAN ANTALYALI LİNÇ EDİLMİŞTİ

Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı’nın LGBT renkleriyle “Gururla destekliyorum” yazılı tişörtüyle yaptığı paylaşım, sosyal medyada gündem olmuş, sert eleştirilerin yanında destek mesajları da ünlü futbolcuya yağmıştı.

LGBT tişörtü giyen Taylan Antalyalı’ya Emre Bol ve Turgay Demir’den şok tepki: “Milli takımdan atılsın”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir