Ebebek halka arz oluyor

SPK dün yayımladığı bültende Ebebek'in halka arzına onay verdi. Halka arzlara olan ilginin arttığı bir dönemde onay gelen Ebebek'in halka arzı kaç lot verir sorusu da yatırımcılarını merak ettiği detayların başında geliyor...

featured

SPK’nın dün yayımladığı bültende Ebebek’in halka arzına onay çıktı. Halka arzlara olan ilginin arttığı bir dönemde onay gelen Ebebek’in halka arzı kaç lot verir sorusu da yatırımcılarını merak ettiği detayların başında geliyor..

TALEP TOPLAMA TARİHİ NE ZAMAN?

Ebebek’in 40.000.000 adet payının pay başına 46,50 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi. Ebebek Mağazacılık halka arz tarihinin 28-29-31 Ağustos 2023 olarak açıklanacağı öngörülmektedir. Halka arz için talep toplama süresi ise 3 gün olacak.

Sermaye artırımı ile şirkete girecek olan 1.1 milyar liranın %55’i yurtiçi ve dışı mağaza açmak ile internet satış kanalı yatırımları için kullanılacak. Taslak fon kullanım raporuna göre paranın %35’i işletme sermayesi için %10’u ise yenilenebilir enerji yatırımları için kullanılacak.

Ebebek’in halka arzına 2 milyondan fazla kişinin katılması bekleniyor. Bireysele Eşit Dağıtım olacak. Öte yandan ne kadarı bireysele ayrılacağı belli değil.

KAÇ LOT VERİR

Son zamanlardaki halka arzlara çok yoğun bir ilgi var. Dağıtılacak lotların yüzde 70’nin bireysele ayrılacağını düşünürsek 28 milyon lot bireysel eşit dağıtım olacak. 2,4 milyon kişinin ebebek halka arzına başvuru yapması durumunda yaklaşık 11-12 lot arası dağıtılabilir.

Yurt içi ve Yurt dışı Mağazalaşma ve Online Kanal Yatırımlar: Şirket yurt içinde hem geleneksel kanal mağaza sayısını çoğaltmayı hem de yeni konsept mini magazalar ile ülke çağında yaygınlığını daha da artırmayı hedeflemektedir. Diğer yandan şirket, 2022 sonu itibariyle Ingiltere’de ebebek.co.uk sitesi üzerinden online satış operasyonlarına başlamıştır. Önümüzdeki dönemde İngiltere’de mağazalaşmayı; hem kıta Avrupası’nda hem de Ortadoğu’da yeni pazarlara girmeyi hedeflemektedir. Halka arzdan elde edilen fonun 55%’i kadarıyla yurt içi ve yurt dışı mağazalaşma ve online kanal yatırımlarının finansmanı planlanmaktadır.

Yenilenebilir Enerji (GES) Yatırımları: Şirket 1 yıl içerisinde yapacağı güneş enerjisi yatırımlar ile elektrik giderlerine harcanan kaynakların azalmasını hedeflemektedir. Bu hedefe yönelik olarak, halka arzdan elde edilen fonun yaklaşık 10%’unun, güneş, enerjisi yatırımlarının finansmanında kullanılması planlanmaktadır.

Net İşletme Sermayesi Finansmanı: Net işletme sermayesi finansmanını sağlamak amacıyla, halka arzla elde edilen fonun yaklaşık 35%’inin kullanılması planlanmaktadır.

EBEBEK’İN HEDEFİ 

  1. 1 yıl boyunca ihraççı pay satışı yapılmayacak.
  2. 1 yıl boyunca ortaklar tarafından pay satışı yapılmayacak.
  3. 30 gün boyunca fiyat istikrarı planlanmaktadır.

EBEBEK KİMİN? 

Ebebek Mağazacılık şirketinin 11 ortağı bulunmaktadır. Şirket paylarının 25,59%’u Ahmet Afif Topbaş’a, 19,60%’ı Mahmud Muhammed Topbaş’a, 19,59%’u Musa Topbaş’a, 13,42%’si Halil Erdoğmuş’a, 7,43%’ü Fatma Hande Topbaş’a, 7,43%’ü Fatma Zehra Ülker’e, 4,91%’i Kamal Anthony Hatoum, 0,97’si Osman Mollalioğlu’na, 0,54’sü Mustafa Latif Topbaş’a, 0,49% Tahir Uğur Temizer’e ve 0,03%’ü Bedia Ebru Işın’a aittir.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir