Dursun Özbek ve Erden Timur’dan çok sert açıklamalar

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk ve Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Sivasspor-Galatasaray maçında yaşanan hakem tartışmaları ve son dönemde gelişen olaylarla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

featured

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk ve Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Sivasspor-Galatasaray maçında yaşanan hakem tartışmaları ve son dönemde gelişen olaylarla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

DURSUN ÖZBEK’İN AÇIKLAMALARI

Göreve geldiğimizden beri biz sahada kalmak istiyoruz ancak bizi planlı bir şekilde sahanın dışına çekmeye çalışıyorlar. Dün Sivas’ta bir maç oynandı, bu maçın hakemi Zorbay Küçük’tü. Zorbay Küçük, TFF’nin önemli hakemlerinden birtanesi. Oynanan maç Süper Lig için çok önemli. Bu nasıl oluyor da Zorbay Küçük bu maça atanıyor. Zorbay Küçük’ün yönettiği maçlarda Fenerbahçe’nin puan ortalaması 2.36, Galatasaray’ın ise 1.75.

Daha önce maçlarımızı da yönetti, şikayetlerimizde yer aldı. Antalya maçında Muslera’nın ayağına basılmasını görmedi. Zorbay Küçük’ün sicilindeki Galatasaray sorunları bununla da bitmiyor. Özellikle kaptanımız Kerem Aktürkoğlu’na kullandığı ifadeler de var.

“ZORBAY KÜÇÜK VE ALPER ULUSOY; SİZ GALATASARAY’DAN NE İSTİYORSUNUZ?”

VAR hakemi Alper Ulusoy. Türk futbol tarihindeki ilk 6 saniye kuralını Galatasaray’a uygulayan hakem. Şimdi ben Sayın Zorbay Küçük ve Alper Ulusoy’a soruyorum. Siz Galatasaray’dan ne istiyorsunuz? Her seferinde bu standartsızlığın peşinden neden gidiyorsunuz? Bu standartsızlıklar bizim lehimize ve aleyhimize çalınmazken, rakiplerimizde çok farklı oluyor. Bu uygulamaları kimse bize hakem hatası diye anlatmasın. Bunları ‘hakem hatasıdır’ diyerek geçiştirmeyi bize kimse dayatamaz. Galatasaray bu standartsızlığın karşısında, bunu çözecek olan da TFF ve MHK’dir. Herkes şunu bilsin ya bu işten sorumlu olanlar, nu görevi layıkıyla yapacaklar ya da gereğini yerine getirecekler. Gereğinin ne olduğunu da kamuoyuna bırakıyorum.

ALİ KOÇ’A CEVAP: SAMİMİYSEN ÇIK AÇIKLA!

Bir önceki sene 13. olan takımın böyle bir başarı sağlayacağını hesaba katmadılar. İşte bu yüzden bu sene planlı şekilde çalışıyorlar. Dünya tarihinde ilk kez bir başkan ‘Ben başkanken bizi şampiyon yapmayacaklar’ diyor. Üstelik 5 yıldır başkan. Kimi kastediyorsun? Samimiysen açıkla! Böyle bir açıklama olmaz. Galatasaray’da böyle bir açıklamayı yapan başkan görevde kalamaz. Biz Galatasaray’ız. Biz de başkaları gibi hakem tokatlamayı, fotoğraflarının çekilmesini mi konuşalım! Biz başkalarına benzemeyiz, o seviyeye de düşmeyiz. Galatasaray böyle bir yer, böyle bir kurum. 500 seneyi aşkın etik değerlerinden oluşan bir kurum.

“HEDEFLERİMİZ GALATASARAY’I SEVMEYENLERİ RAHATSIZ EDİYOR”

Galatasaray taraftarlarına seslenmek istiyorum. Hepimizin gördüğü gibi sporun bütün değerleri ayaklar altına alınarak Galatasaray’a karşı muhteşem bir mücadele var. Galatasaray’ı zor duruma düşürmek için çalışılıyor. Bunların hiçbiri bizi etkilemez. Biz Galatasaray Spor Kulübü olarak hep şunu gösterdik. Bir araya geldiğimiz zaman, tek yumruk olduğumuzda kimse bizimle mücadele edemez. En çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğimizin korunması. Bizim hedeflerimiz var. Bu hedefler Galatasaray’ı sevmeyenleri rahatsız ediyor. Bunun için hep beraber olmalıyız. Bizi zafere götürecek yol buradan geçiyor. Değerli Galatasaraylılar çok iyi bir yoldayız.

“HİÇBİR FUTBOLCUYA BİR KURUŞ BORCUMUZ YOKTUR”

Kulübümün mevcut maaşları bırakın, primleri dahi ödenmiştir. Ne amatör şubelerde ne de profesyonel futbol takımında, Galatasaray formasını terleten kimseye 1 kuruş borcumuz yoktur. Ancak bu şekilde bir algı yaratılıyor. Başkan olarak görevim bu sorunları çözmektir. Değerli arkadaşlarımla burada görevinin başındadır. Bizim burada olduğumuz yerde kimse bu konuları bize yakıştıramaz. Önümüzde bir seçim var. Galatasaray genel kurulu layık olan en iyi ismi bu göreve seçecektir. Her zamanki gibi kenetlenerek şampiyon olacağız. Her gün bizden bir parça koparmaya çalışıyorlar. Bunun tek gayesi var, bizi içeriden vurmaktan başka bir şey değil. Buna hep beraber karşı duracağız. Kemerburgaz Tesisleri son derece iyi durumda, çalışmalar sürüyor. Florya ile ilgili de çalışmalar devam ediyor. Kısa sürede müjdeli haberleri paylaşacağız.

Biz bir spor müsabakası peşindeyiz, kavga dövüş derdinde değiliz. Kimse bizim sabrımızı sınamasın. Futbolu kavga ortamına taşımak istemiyoruz. O yüzden sabrettik. Biz Galatasaray’ın büyüklüğüne yakışır şekilde konulara bakıyoruz. Kimse sabrımızı denemesin. TFF seçileli 6 ay oldu. Pazartesi günü de Kulüpler Birliği toplantısı var. Gündem maddelerinden biri bu olabilir. Bu federasyon sadece Galatasaray’ın değil. O toplantı neticesinde Galatasaray da TFF’nin istifası konusunda duruşunu sergileyecektir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir