Dünyanın gözü Erdoğan ve Putin görüşmesinde! Tahıl Anlaşması ele alınacak

Rusya geçtiğimiz günlerde Tahıl Koridoru Antlaşması'nı durdurma kararı almıştı. Türkiye'nin diplomasi trafiği devam ederken gözler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in yapacağı görüşmeye çevrildi. Masada antlaşmanın yeniden yürürlüğe girmesi ve Ukrayna ile devam eden savaş ele alınacak.

featured

Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye’nin arabuluculuğu ile Tahıl Koridoru Antlaşması imzalanmıştı. Ancak Rusya, şartlarının yerine getirilmediği gerekçesiyle 17 Temmuz’da uzatılmasına onay vermediği Tahıl Koridoru anlaşmasını durdurdu.

GÖZLER BİR KEZ DAHA ERDOĞAN’DA

Birleşmiş Milletler’in antlaşmaya dönülmesine ilişkin çabaları sonuçsuz kalınca gözler bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Anlaşmanın imzalanmasında en büyük payı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahıl koridorunun açılması için yürüttüğü diplomatik temaslara ağırlık verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi de Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile görüşecek. Bu kapsamda gün içinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek iki liderin en önemli gündemi Tahıl Koridoru Antlaşması olacak.

GÖZLER KRİTİK ZİRVEDE

Tüm dünyanın gözünün bu görüşmede olacağı bilinirken ikili zirveden çıkacak sonuç milyonlarca insanı etkileyecek.

Yine iki liderin görüşmelerinde; Türkiye’de doğalgaz merkezi kurulması projesi ile Rusya-Ukrayna arasında kalıcı ateşkesi sağlayacak barış girişimlerin de ele alınması bekleniyor.

İki liderin, yüz yüze yapmayı planladıkları görüşme konusunu da ele alacakları öngörülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir