Dünyada bir ilk! ÇAKIR seyir füzesi hedefi tam isabetle vurdu

Savunma Sanayii Başkanı Demir, "AKINCI TİHA'dan atılan ÇAKIR tüm kritik bileşenleri yerli-milli olan motorla ateşlendi ve hedefi tam isabetle vurdu. Türkiye Yüzyılı'na, savunma sanayiinden armağan olsun." ifadesini kullandı.

featured

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, dünyada ilk kez bir SİHA’dan seyir füzesi atıldığını belirterek, “AKINCI TİHA’dan atılan ÇAKIR tüm kritik bileşenleri yerli-milli olan motorla ateşlendi ve hedefi tam isabetle vurdu. Türkiye Yüzyılı’na, savunma sanayiinden armağan olsun.” ifadesini kullandı.

Dünyada ilk kez bir SİHA’dan seyir füzesi atıldığına dikkati çeken Demir, “AKINCI TİHA’dan atılan ÇAKIR tüm kritik bileşenleri yerli-milli olan motorla ateşlendi ve hedefi tam isabetle vurdu. Türkiye Yüzyılına savunma sanayiinden armağan olsun. Tebrikler.” değerlendirmesinde bulundu.

SEYİR FÜZESİ NEDİR?

Seyir füzesi, etrafında bulunan kanatlarından yardım alarak havada bir kuş gibi süzülmesine yarayan dinamik yapılı ve jet motorlu güdümlü bir füze sistemidir. Üretim teknolojisi ve kullanılacağı platforma göre ise klasik patlayıcı yük veya balistik/ nükleer başlık taşıyabilirler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir