Dünya Hukuk Günü mesajları ve sözleri! Dünya Hukuk Günü nedir?

10 Temmuz 1967’de Cenevre’de ilan edilen ve tüm dünyada kutlanan Dünya Hukuk Günü’ne özel mesajlar ve sözler, sosyal medyada sıkça paylaşılıyor. Hukukçuların hatırlandığı 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü’nde paylaşılan mesajlar ve sözler, adalet için uğraşan hukuk çalışanlarını mutlu ediyor…

featured

Her sene 10 Temmuz tarihinde kutlanan ve 10 Temmuz 1967’de ilk kez resmi hale gelen Dünya Hukuk Günü hakkındaki detaylar merak ediliyor. Hukukçular ve vatandaşlar Dünya Hukuk Günü kutlaması için mesajları araştırıyor. Peki Dünya Hukuk günü nedir, ne anlama gelir?

DÜNYA HUKUK GÜNÜ NEDİR?

Dünya Hukuk Günü’nün ayrıntıları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hukuk kelimesi Arapça dilinde “hak” kökünden gelmektedir ve hak sözcüğünün çoğulu şeklinde bilinmektedir.

Arapça’da ise “hak” kelimesinin çoğulu “ah’kak”tır. Türk Dil Kurumu’na göre hukuk kelimesinin anlamı için, “Toplumu düzenleyen ve devletin yaptırım gücünü belirleyen yasaların bütünüdür”. ifadesi kullanılmaktadır.

DÜNYA HUKUK GÜNÜ NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

Ayrıca hukukun “haklar” anlamı da vardır. 10 Temmuz 1967 günü Cenevre’de, Bakanlar Kurulu kararı ile beraber 10 Temmuz günü Dünya Hukuk Günü olarak ilan edilmiştir.

İlk olarak 1967 yılında kutlanmaya başlanan Hukuk günü, bu sene Cumartesi gününe denk gelmektedir. Toplumu ve devleti ilgilendiren önemli bir alan olan hukuk; yasama, yürütme,yargı iş birliği ile birlikte yürütülmek istenmiştir. Dünya Hukuk Günü hukukun üstünlüğünü, demokratik, toplum için adaletli bir devlet anlayışını destekleyip öne sürmektedir.

DÜNYA HUKUK GÜNÜ MESAJLARI

– Adaletin güçlüden değil haklıdan yana olması dileğimle, tüm hukukçuların Dünya Hukuk Günü kutlu olsun. – Hukuksuzlukların yaşanmadığı bir dünya dileğiyle… Hukukçuların Dünya Hukuk Günü kutlu olsun. – Dünyaya hukuk ve adaletin egemen olması dileğiyle tüm meslektaşlarımızın 10 Temmuz Hukuk Günü kutlu olsun.

– Adalet vicdanın temelidir. 10 Temmuz Dünya Hukuk Gününüz kutlu olsun. – Adalete ve adil yargılamaya bir gün herkesin ihtiyacı olabilir. 10 Temmuz Dünya Hukuk Gününüz kutlu olsun. – Hukuku üstün kılmak için savaşan hak ve adaletten yana olan hukukçuların Dünya Hukuk Günü kutlu olsun.

– ” İstiklal, İstikbal, Hürriyet; her şey adaletle kaimdir ” (Mustafa Kemal Atatürk) 10 Temmuz Dünya Hukuk Gününüz kutlu olsun. – Herkes için hukuk! Herkes için adalet! Herkes için adil yargılama! Tüm hukukçuların Dünya Hukuk Günü kutlu olsun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir