Dünya Bankası’ndan LGBT sapkınlığını yasaklayan Uganda’ya yaptırım!

Son yıllarda artış gösteren LGBT sapkınlığı dev kuruluşlar tarafından büyük bir destek görüyor. Dünya Bankası da bunlardan biri. Kuruluş bu kapsamda skandal bir karara imza attı. Özellikle AIDS başta olmak üzere birçok hastalığın çıkış noktası olan eşcinsel ilişkileri önlemek için yasa çıkaran Uganda'ya, Dünya Bankası "Değerlerimizle temelden çelişiyor" gerekçesiyle finansal desteği kesti.

featured

Son yıllarda artış gösteren LGBT sapkınlığına karşı ülkeler radikal kararlar almaya devam ederken birçok dev kurum ve kuruluş bu sapkınlığa desteğini sürdürüyor.

FİNANSAL DESTEĞİNİ KESTİ

Dünya Bankası Uganda’nın HIV virüsü ve AIDS gibi hastalıkların yayılmasını önlemek için eşcinsellik karşıtı kanunu kabul etmesi nedeniyle bu ülkeye finansal desteği kestiğini duyurdu.

Dünya Bankasından yapılan açıklamada, Uganda’ya eşcinsellik ile ilgili çıkan kanunun yeniden gözden geçirilmesine kadar finansal desteğin kesildiği bilgisi paylaşılarak, “Uganda’nın eşcinsel karşıtı kanunu, Dünya Bankası’nın değerleriyle temelden çelişiyor.” ifadesi kullanıldı.

UGANDA YÖNETİMİ LGBT İLİŞKİLERİN AIDS, HIV GİBİ HASTALIKLARIN YAYILMASINA SEBEP OLDUĞUNU SAVUNUYOR

Dünya Bankası’nın ırk, cinsiyet ve cinsel yönelime bakılmaksızın fakirliğin azaltılmasını amaçladığı kaydedilen açıklamada, Uganda’daki yasanın bu çabaları baltaladığına dikkat çekildi.

Uganda yönetimi, eşcinsel ilişkilerin HIV virüsü ve AIDS gibi hastalıkların yayılmasına sebep olduğunu savunuyor.

Çıkarılan kanunla 18 yaşın altındaki kişilerin eşcinsel ilişkiye girmesinin ve eşcinsel ilişkiyle yayılan hastalıkların önlenmesi amaçlanıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir