Donald Trump’a bir suçlama daha! Tutuklama kararı çıkarıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Trump, Georgia büyük jürisinin kendisini 2020 seçimlerini Demokrat Joe Biden'a karşı kaybetmesini tersine çevirmeye çalışmakla suçlayan kapsamlı bir iddianame yayınlamasıyla birlikte dördüncü bir dizi suçlamayla karşı karşıya kaldı.

featured

Eski ABD Başkanı Donald Trump yeniden bir dizi suçlamayla karşı karşıya… Pazartesi günü geç saatlerde Fulton County Bölge Savcısı Fani Willis tarafından sunulan suçlamalar, 2024 başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi adaylık yarışında önde giden Trump’ın karşı karşıya olduğu yasal sıkıntılara bir yenisini daha ekledi.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILDI

Hakkında tutuklama kararı çıkarılan eski ABD Başkanı Donald Trump‘a teslim olması için 25 Ağustos’a kadar süre verildi.

19 SANIK TOPLAM 41 SUÇ İSNADI YER ALIYOR

98 sayfalık geniş kapsamlı iddianamede 19 sanık ve toplam 41 suç isnadı yer alıyor. Sanıkların tamamı, organize suç gruplarının üyelerini hedef almak için kullanılan ve 20 yıla kadar hapis cezası öngören haraç toplamakla suçlanıyor.

Trump’ın Beyaz Saray’daki eski özel kalem müdürü Mark Meadows ile avukatları Rudy Giuliani ve John Eastman da suçlananlar arasındaydı.

TRUMP’IN AVUKATLARI SAVUNMA YAPTI

Trump’ın avukatları Drew Findling, Jennifer Little ve Marissa Goldberg yaptıkları açıklamada “Bu tek taraflı büyük jüri sunumu, kendi kişisel ve siyasi çıkarlarını gözeten tanıklara dayanmaktadır” dedi.

Trump’ın avukatları, “Şüphesiz tüm bu süreç kadar kusurlu ve anayasaya aykırı olan bu iddianamenin ayrıntılı bir şekilde incelenmesini bekliyoruz” diye ekledi.

Trump’a yöneltilen 13 ağır suçlama, günün erken saatlerinde mahkeme web sitesinde kısa bir süre yayınlanan ve kaybolmadan önce Reuters tarafından bildirilen bir belgede listelenenlerle eşleşti.

Adı geçenlerin avukatları ya yorum yapmayı reddetti ya da yorum talebine hemen yanıt vermedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir