“Dolar 3 TL’yi geçerse yüzüme tükürün” diyen Yiğit Bulut cepheye sürüldü: “Çok ciddi spekülasyon yapılıyor”

featured

Merkez Bankası’ndaki değişikliklerin ardından piyasalardaki yaşanan hareketlilik tartışılmaya devam ederken; Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut kanal kanal dolaştı. Habertürk, A Haber, CNN Türk gibi televizyon kanallarının canlı yayınlarına yarımşar saat aralıklarla katılarak açıklamalarda bulundu.

“Serbest piyasa şartları neyi gerektiriyorsa…

Habertürk canlı yayınında, Naci Ağbal’ın Merkez Bankası başkanlığı görevinden alınmasının Erdoğan’ın kararı olduğunu ifadelerini kullanan Yiğit Bulut, “Çok ciddi spekülasyon yapılıyor. Cumhurbaşkanı başdanışmanı sıfatıyla, Merkez Bankası başkanında aldığım son bilgiler doğrultusunda, Merkez Bankası asla olağanüstü bir toplantı yapılmayacak. Serbest piyasa şartları neyi gerektiriyorsa, dünyayla entegre, bankalarla entegre adımlar atılmaya devam edilecek” diye konuştu.

“İnanılmaz bir şekilde spekülasyon yapılıyor”

Yiğit Bulut, A Haber canlı yayınında ise “Çünkü inanılmaz bir şekilde spekülasyon yapılıyor. Sabah bakıyorum haberlere eski parti kurmuş bakanlar, siyasetçiler, bazı gazeteciler, kara pazartesi, kara Salı, kara Çarşamba… Yani bu ülke bizim ilk önce onun altını çizerek söyleyeyim. Bu ülkede bir kara pazartesi olursa hiç kimsenin işine yaramaz. İş yerleri, çalışanlar, esnaf sonuçta hepimiz aynı gemideyiz. Bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Bu topraklarda yaşayacağız hep birlikte. Bu tip spekülasyonları yapan arkadaşlar lütfen vicdanen bir oturup düşünsünler” açıklamasını yaptı.

“Şahap Bey’i uzun yıllardır tanırım”

CNN Türk canlı yayınına da katılan Bulut, yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na yönelik eleştirilere, “MB Başkanı için köşe yazarıydı MB başkanı oldu. Gazeteci olmak onurlu bir iştir. Gazeteciden MB başkanı oldu diyorlar, bunu reddediyorum” ifadeleri ile yanıt verdi.

Bulut, “Şahap Bey’i uzun yıllardır tanırım. 32 yaşında bir bankanın Genel Müdür yardımcısı oldu. Doçent oldu, profesör oldu. Bankacılık konusunda profesördür” sözlerini sarf etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir