Dolar 10 TL’ye göz kırptı! Tüm zamanların rekoru 8,81 ile kırıldı

featured

Döviz piyasalarında dün gece oldukça hareketli dakikalar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizle ilişkin açıklamaları ve faiz indirimi mesajı olarak algılandı ve dolar/TL 8,8122 ile tarihi seviyelere yükseldi. Gece yarısına doğru yaşanan hareketliliğin ardından dolar/TL kademeli olarak geriledi ve 8,60-8,65 bandından dengelendi. Dolar/TL bu sabah saatlerinde de bu aralıktaki seyrini sürdürüyor.

Euro/TL de dolar ile aynı grafikleri çizerken yeni zirve 10,76’nın üzerine taşındı.  Euro/TL’de işlemler bu sabah 10,56 düzeyinden geçiyor.

Erdoğan faizlerde Temmuz-Ağustos’u işaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizlerin düşürülmesi konusunda görüşünü yinelerken, “Hatta bugün de Merkez Bankası başkanımızla görüştüm bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart. Onun için de yani temmuz-ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın.” dedi.

TRT’de salı akşamı soruları yanıtlayan Erdoğan, büyüme rakamlarının bu şekilde devam etmesi durumunda bunun enflasyonun tek haneye inmesini sağlayap sağlamayacağı sorusu üzerine şunları söyledi:

“O bağlantıyı direk olarak bu şekilde kuramayız. Bu konuda ben yine aynı iddianın peşindeyim o da şu; hatta bugün de Merkez Bankası başkanımızla görüştüm bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart. Onun için de yani temmuz-ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Çünkü faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine inşallah girmiş olacağız çünkü bütün mesele o maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir