‘Yok artık’ dedirten gizli plan sızdı: ‘Dolar 1 gecede 9 liraya düşecek’

Rekor üstüne rekor kıran dolar kuruyla ilgili ‘’yok artık’’ dedirten bir iddia ortaya atıldı. Peki dolar ne zaman düşecek? Dolar 1 gecede 9 liraya düşecek mi? İşte konuyla ilgili ortaya atılan iddia…

featured

Dolar kuru, geçtiğimiz yıl aralık ayında yakaladığı ivmeye 20 Aralık günü hükümet tarafından açıklanan KKM ile ara vermek zorunda kalmıştı. Devletin bu hamlesi ile dolar bir gecede 8 TL değer kaybetmişti. Ancak geçtiğimiz aylarda yeniden toparlanan dolar, tüm para birimleri karşısında olduğu gibi TL karşısında da değer kazanmaya devam etti.

Adana Ses Haber’deki habere göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararının indirim yönünde olması, dış baskılar, Rusya Ukrayna savaşının getirdiği risk ve daha birçok konu dolar kurunun yükselmesine neden oluyor.

Yüksek kurlar ve enflasyona rağmen Merkez Bankası’nın faiz indiriminin nedeni merak konusu olmuştu ki beklenen haber geldi. Hükümet doları bir gecede 9 TL birden düşürecek yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

TL’nin yılbaşından bu yana Dolar karşısında yaşadığı değer kaybı yüzde 26’nın üstüne çıktı. Hükümetin faiz inadından vazgeçmemesi de bu kaybı tetiklemeye devam ediyor.

Ancak bu inadın altı boş değilmiş, hükümet Doları bir gecede 9 TL birden düşürecek formülü meğer daha önceden bulmuş. Geçtiğimiz Aralık ayında yaptığı müdahale ile bir gecede Doları 8 lira birden düşüren hükümet yeni bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor. Bu defa Dolar bir gecede 9 TL’ye düşecek.

BANKALAR DESTEK VERECEK

Geçtiğimiz Aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı KKM ile Dolar bir gecede tepetaklak olmuştu. Bu defa hükümet bankalardan destek alacak. Yani bankaların yurtdışında olan Dövizlerini Türkiye’ye getirmelerini isteyecek. Alınan bilgiye göre Merkez Bankası bu konuda bankalara çoktan talimat verdi. Ancak beklenen bir tarih var.

EKİM AYINDA PARALAR GELECEK

Bankaların Ekim ayında dövizleri Türkiye’ye getirmesi bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir