Disney Plus’a ve sesi çıkmayan ünlülere bir tepki de Buket Aydın’dan!

Disney'in Atatürk dizisini yayınlamama kararı alması Türkiye'de infiale yol açtı. Bu skandal karar sonrası bir tepki de Buket Aydın'dan geldi. Aydın, "Hiç kimse Atatürk'ün adını bu şekilde ne bu tarz şeylerde geçirebilir ne de buna cüret edebilir." dedi.

featured

Disney Plusın Atatürk dizisini yayınlamama kararını alması Türkiye’de büyük bir infiale yol açarken Dışişleri Bakanı’nın yanı sıra RTÜK te devreye girdi.

Öte yandan tepkiler gelmeye devam ederken platform kullanıcıları bir bir üyeliklerini iptal ediyor. Ancak Disney Plus’ın reklam yüzü olan ünlülerden konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

“ÇÜNKÜ SİZ ÇAKMA ATATÜRKÇÜSÜNÜZ”

Konu hakkında bir açıklama da gazeteci Buket Aydın’ dan geldi. Buket Aydın, Disney platformunu ve skandala sessiz kalan ünlüleri bu sözlerle eleştirdi:

“Formunuzu da alın gidin. Çok da umurumuzdaydı. Nerede yayınlarsan yayınla. Siz nasıl Atatürk’ün adını bu şeylerle ağınıza alabiliyorsunuz? Bu şeylere dahil edebiliyorsunuz? Doğru mudur yanlış mıdır bilmem. Eğer Ermeni lobisi yüzünden yaptılarsa yazıklar olsun. Yok ondan değilmiş, bundanmış. ‘Disney Türkiye’de platforma yatırım yapmama kararı almış. Böyle büyük işlere girerken öyle karar marar olmaz. Atatürk çok büyük bir isim. ‘Bir kere bunu yayınlayayım, bu tepkiyi çekmeyeyim’ denmeli. Herkes iptal ediyor üyeliğini. Bazı arkadaşlarımız var, bunlar göya Atatürkçü. Ama bunların Disney ile işi var. Bunlardan çıt yok. Ne oldunuz? Çünkü siz çakma Atatürkçüsünüz, çünkü siz Atatürk’ün adını kullanıyorsunuz. İsminizi de vermiyorum, muhattap alarak bir yere vardırmak da istemiyorum. Herkes de kim olduğunuzu biliyor. Çıkın o zaman arslanlar gibi. Paraları cukkaladınız diye sesiniz çıkmıyor. Göya bize ‘hükümet yanlısı’ dediniz, değil mi? Ben sizden daha Atatürkçüyüm. Hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu ülkenin kurucusunun adını bu şekilde ne bu tarz şeylerde geçirebilir ne de buna cüret edebilir. Bunu kim yapıyorsa da yazıklar olsun. Hiçbir şeyinize de ihtiyacımız yok.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir